Mafia 1 Multiplayer Mod

Witam
wszystkich fanow Mafii!!

Mam Dobra Wiadomosc dla tych co chcieliby zagrac w stara dobra mafie 1 przez neta...

Razem z ekipa InfinitRED chcemy zrobic tego moda ...

Na tej stronie http://www.moddb.com na forum i zakladki IDEAS & CONCEPTS mozna nas tam znalezc !!!!!!

Pisze własnie z NATB100 Liderem tej Ekipy i tutaj jest Problem poszukujemy C++ Codera z bardzo zajebistym angielskim ktory chce pomoc w zrobieniu tego moda . Pozdrawiam i Czekam
Zaraz, zaraz. Macie dla fanów Mafii dobrą wiadomość, chcecie stworzyć multiplayer, ale tak naprawdę nie macie kogoś kto by się tym zajął? Miło jest widzieć zapał, ale czy to nie jest czasem jedna z tych ekip, która zajmuje się jedynie wymyślaniem tego co by tu stworzyć? Pytam, bo takich było już w historii gier (nie tylko Mafii) niemało.
Co tu duzo pisac http://www.moddb.com/forum/board/ideas-concepts niejeden 14 latek z usa wie wiecej niz polak 35 letni z doswiadczeniem informatycznym 15lat dlatego infinitred ktora ma juz na swoim koncie mod na silniku source half life 2 !!!!!!!

With Mexico an enemy in WW2, the USA had no choice but to surrender. The President ordered an army General to restore peace in America by creating a secret army known as the Strike Force. In this action packed online multiplayer modification, you play as ether a Strike Force marine, a PLA trooper, a Nazi marine, a British marine or a Mexican Army marine.
As an online-only game, it is hard for us to tell a detailed story. However, we can provide the story in the map design. You will be able to see propaganda and graffiti on the walls in many maps. In some maps, you will be able to see visual destruction, hinting that there has been a war in that area for some time.

Originally, this mod had a completely different story. The last story wasn't as deep, and was very like Counter-Strike. Luckily, we made the story change early in the map and prop development.

Every map, except one, are being made by Jordan (Bromine). Sf_uptown is being made by Ingebrigt (Catfishyfish). Sf_uptown will be the biggest map in Strike Force, requiring more attention. It will be the only map set deep in the city.

AHA ADMINIE NIGDY ZADEN MOD DO MAFII MULTIPLAYER NIE ZOSTAL STWORZONY!!!!

WSZYSTKO CHYBA JASNE EKIPA WIE CO ROBI I MOD WYJDZIE NA 100&
CI KTORYCH WOGOLE TO NIE INTERESUJE NIE KOMENTOWAC !!!!
NATB100 -OWNER

EnergyGamerStudio - Community Manager

luigi123 - Modeler

Bromine - Mapper

Catfishyfish- Mapper

MOZE WIELKI ADMIN ZNAJDZIE LASKAWIE

Senior Programmer LUB Prop Modeller KTORY ZADARMO BEDZIE BRAL UDZIAL W TWORZENIU MODA PRZEZ KILKA MIESIECY CZEKAM NA CHETNYCH!!! NIKT TAK MYSLALEM

Ostrzeżenie + 1 - M.
Po pierwsze zapoznaj się z regulaminem. Jeśli już to zrobisz popraw błędy.
Po drugie trochę grzeczniej.
Po trzecie nie licz, że ktoś odpowie ci po kilkunastu minutach.
Po czwarte nikt nie napisał, że multiplayer do Mafii powstał.
przedstawiłeś ekipię a sam co robisz w tym modzie?

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
verwest1989 przepraszam cię bardzo ale na dysku mam dwa projekty mafii multiplayer :) Jeden od Redbulla który jest praktycznie grywalny ale ma MASĘ bugów i desynchów. Drugi mam styma w którym jak na razie działa tylko chat ^^ Oczywiście żaden nie został upubliczniony. Ale powodzenia wam życzę. Poza tym na tym forum nie przekonacie ludzi gadaniem :) Wielu było takich co tak mówili. I jeżeli robicie Multiplayera a macie samych grafikó w drużynie to jest coś nie tak xD Bo multi do mafii nie potrzebuje grafików ani mapperów a koderów i reverse enginerów P Mimo to proszę jakiekolwiek informacje na temat waszych postępów. Powodzenia :)

Edit: Nie zrobiłeś szału mówiąc że ekipa ma moda już na swoim koncie :) Osobiście brałem udział w wielu modach/grach przy tworzeniu modeli/map. Więc nie wiem czemu ich tak zachwalasz :P na 90% ten mod nie wypali. Bo z tego co widziałem na moddb to ty im zadałeś taką propozycje a oni ją olali :) więc nie wiem jak teraz sytuacja stoi.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
tak ja dalem im concpcie jeden co tam pisal to jest tylko writerem pisze calyczas z onwerem tej ekipy czyli krotko piszac wlascicielem jest malo ludzi ale wiadomo kto w polsce bedzie siedzial 15 h/dziennie za free tworzac mapy i takie tam smialo moge powiedziec ze bardzo ciezko bedzie znalezc kogos co ogarnia c++ i bedzie miesiacami pracowal za free. Widze ze tu jedyny gosc w ostatnim poscie pisze z glowa tak widzialem mod mafii multiplayer tworzony przez madk never play alone i czekalismy 4 lata i co i napisal ze mod die i to bylo wkurzajace czekanie 4 lata bez infa.Moze ktos by byl chetny zeby dojsc do ekipy Pozdrawiam
Co do map to w grze jest ich pełno. Nie trzeba robić nowych. Mamy miasto, wieś, lotnisko, galerie itp. więc tworzenie nowych nie ma sensu ;] Jeżeli było by za mało to mógłbym wam oficjalnie udostępnić moją mapę z WWIIMODa.
tak jak pisales cukier trzeba miec coderow a co mamy im placic smiech^^
Szukajcie programistów którzy lubią mafie. Albo sam sie ucz C++ lub C# i jedziesz :)
Dokładnie tak, nie szukaj ludzi tylko sam się ucz-po pierwsze Ci się może przydać po drugie lepiej liczyć na siebie niż na kogoś . Każdy tak zaczynał tylko potem jak ktoś coś umie i się pokaże dostanie zlecenia jakieś płatne to nie będzie czasu na moda do gry.

tak widzialem u kolesia na steamie naucz sie c++ w 24 h ale mysle ze to jakies kilka miesiecy nauki wiec zanim bym sie nauczyl to pewnie mod bylby juz wydany heheheh
gra ma 10 lat i mod nie powstał jeszcze więc tak się nikt nie może tlumaczyć. A jak by ktoś do tego czasu zrobił moda to jak się nauczysz w C++ to zrobisz swojego moda i proste. Chyba że Ci się nie chce i szukasz żeby ktoś odwalił najtrudniejsza robotę to nikogo tu takiego nie znajdziesz .

Jak dobrze pójdzie to c++ nauczysz się w miesiąc (Przynajmniej podstaw). Do obsługi sieci użyjesz bibliotek RakNet co przyspieszy moda o kilka miesięcy. Lub szukaj dalej :) Pytaj się po ludziach itp.