Lost Heaven na silniku GTA IV

Siema, dzisiejszego dnia w oczy wpadł mi pewien projekt zagranicznego modera. Ma on zamiar przekonwertować całe Lost Heaven z Mafii na silnik GTA 4. Jak narazie nie wygląda to za doskonale, ale postępy są! Zobaczcie sami, czekam na wasze opinie.

Film na YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=GeBSS27Xf68&feature=g-u-u

Screeny

Więcej info - http://www.gtaforums.com/index.php?show ... 19559&st=0
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Kurde, dzisiaj o tym myślałem... Niech zrobią!!! Ze wszystkimi misjami i CS!!!
"Czego mam oczekiwać? Hades moim domem. W ciemności uścielę sobie łoże."
(Hi.17:13)
Wątpie, że ktoś weźmie się za robienie misji. Jak już by ktoś chciał, to w kilka osób i trwało by to trochę czasu, ok. pół roku/rok :-P
Obrazek
Jak dla mnie to wygląda wspaniale ! Lost Heaven z Mafii to miasto ze wspaniałymi horyzontami, a na silniku GTA IV to wygląda oszałamiająco. Dla mnie to by wystarczyło , gdyby zrobiono jeszcze skrypty z poruszaniem się po mieście pojazdów i przechodniów.
Gość widocznie ma ambicje, pomysł i należy go jak najbardziej wspierać na duchu !
Obrazek
Mi się podoba ;-) Jak najbardziej Mafię przenieść na inny silnik. Bo z tego nie za bardzo da się coś wycisnąć... Czekam na kolejne postępy.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
O tym modzie robi się coraz głośniej - piszą o nim na niemieckim mafia-daily.net, oraz na czeskim, chyba najczęściej aktualizowanym serwisie odnośnie Mafii - mafia.czech-games.net
To chyba będzie niezła motywacja dla Twórcy. Sam pewnie bym zagrał :-P
Obrazek
Mam dla was pewnego screena, którego znalazłem właśnie w officjalnym temacie tego moda na GTAforum.com
Można tam ujrzeć kamienice, z poprawionymi teksturami, oraz detalami ;-)
Obrazek
Nie wiem co o tym sądzić. Jeśli będzie to taka chała jak GTA Vice City RAGE to ja dziękuje. Po prostu oni zrobią Betę a później stwierdzą że rezygnują. Zresztą. Aktualnie? Czarno to widzę. Bo miasto wygląda masakrycznie w tych kolorach. Jednym słowem. Kaszanka trochę.
Radio Wolny YT!!!

Działamy o każdej porze dnia i z każdą częstotliwością!!!! http://www.youtube.com/user/RadioWolnyYT
Tego moda tworzą ci sami twórcy co Vice City REGE :-P
Teoretycznie LH w kolorach GTA IV nie wyglądało by najpiękniej, przydało by się to trochę rozjaśnić, nasycić kolory itp. Myślę, że jeszcze to poprawią, mam również nadzieję, że doprowadzą to chociaż do bety - zawsze coś :-F
Zbaczając trochę z tematu, to w VC REGE nie grałem, miałem zamiar, ale pech strzelił, że przed instalacją - nie wiem do dzisiaj jakim cudem, płyta mi się z dodatkiem porysowała i instalacja nie dobiega do końca :k
Obrazek
No tak, bo najlepiej jest narzekać ...

Osobiście cieszę się, że jest jakiekolwiek zainteresowanie Mafią, nawet jeżeli chodzi o modyfikacje do GTA. Wielki szacunek dla gościa, który to robi, bo mimo wszystko trzeba w to włożyć trochę własnego czasu.
muore il bandito, la mafia vive