Lekkie idiotyzmy w rozdziale 14

No to tak. Wszystko jest dobrze, dopóki nie zaczynamy szukać Joe. Po kilku chwilach jedziemy do Giuseppe, który mówi nam, że JOE PRZYSZEDŁ SZUKAĆ U NIEGO FUCHY ale zabrali go gangsterzy z rodziny Vinci. Czyli w tej chwili JOE NIE MIAŁ PEŁNEJ SUMY. Potem odbijamy Joe po tym jak torturowali go gangsterzy I PRZESZUKALI GO, PONIEWAŻ NIE MIAŁ BRONI, MY ZRESZTĄ TEŻ. A potem jak odwozimy go do El Grecko wszystko fajnie ON MA CAŁĄ SUMĘ I MY TEŻ JĄ MAMY CHOCIAŻ NAS PRZESZUKIWALI.

O co chodzi? Po pierwsze Joe nie powinien mieć całej kasy, bo starał się o robotę u Giuseppe'go. No dobra, powiedzmy, że tak o tam sobie poszedł bo nie miał co robić. Porywają go gangsterzy, a gdy go przeszukali powinni też wziąć kasę, którą miał przy sobie. W dupie chyba nie schował. No dobra, powiedzmy, że miał w domu. Ale pod koniec misji Joe daje nam całą sumę! Coś tu nie gra. Nie jest to wielki błąd ale trochę razi mnie.
Po prostu zwykłe niedopatrzenie twórców. Tak jest w każdych grach :-)
Obrazek
A może chciał dodatkowo więcej zarobić ;P
Zapraszam na http://www.cs-losser.pl - serwery gier Counter-Strike!
hmm może zrealizowali transakcję za pomocą przelewu bankowego?

Faktycznie lekkie niedopatrzenia, chociaż sam nie zwróciłem na to uwagi.
W sumie też się zastanawiałem skąd Joe zdobył tyle kasy, skoro mu wtłukli. Może był ubezpieczony i odszkodowanie dostał :lol:
Nie zróciłem na to uwagi, ciekawe nawet :-) . Wogule ta misja jest z leksza przesadzona :-| .
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Może Joe zdobył tą kase gdy Vito był w pace? NIe długo wychodzi dodatek w którym bedzie pokazane co
wtedy robił Joe ;-) A gdy go przeszukali to po tym Joe zabrał pieniądze, które wtedy zbierał? Nie wiadomo...
Wątpię żeby ktoś trzymał przy sobie taką sumę :)
Dla porównania misja w której palą nasz dom. Tracimy wtedy kasę. Czyli tak jakby wszystko było gdzieś w domu a nie przy postaci.
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
No tak, Vito mówi przecież, że kasę trzymał w domu ;]

Pewnie kartą płacił ;D
Zapraszam na http://www.cs-losser.pl - serwery gier Counter-Strike!
Cukier napisał(a):
Wątpię żeby ktoś trzymał przy sobie taką sumę :)
Dla porównania misja w której palą nasz dom. Tracimy wtedy kasę. Czyli tak jakby wszystko było gdzieś w domu a nie przy postaci.

przy postaci by nie mogło być, ponieważ w tej misji Vito jest w samych spodenkach... dobrze pamiętam?:P a co do Joe może dorobił gdzieś albo coś ukrywa albo stanął pod latarnią... :mrgreen:

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
W grze jest dużo takich idiotyzmów .
Weźmy np. rozdział 8 "Dzikusy" po tym jak dzwonimy do Eddiego i mówimy mu o sytuacji nie szczególnie opisując tych klientów to pod koniec Eddie mówi, że już ich namierzyli -.-
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Z tymi "dzikusami" to chodziło o to, że ich namierzyli w związku z ich wcześniejszymi wybrykami. Eddie się wściekał na Vita i Joe ale powiedział, że i tak mieli się nimi zająć.
Co do 14 rozdziału i pieniędzy to może po prostu Joe nie przestał szukać pracy by mieć pewność, że zbiorą tę kasę. Nie wiedział przecież, że Vito rozwali Dereka i znajdzie pieniądze. A podczas przeszukiwania mogli nie zwracać uwagi na kasę - szukali tylko broni, a bohaterowie zwłaszcza Vito mają dosyć przepastne kieszenie (kilka pistoletów, strzelba, karabiny i pistolety maszynowe:P) W końcu to tylko gra:)
Dokładnie, trochę za dużo wymagacie. To jest tylko gra, a nie rzeczywistość, więc nie jest ona idealna. Niedługo będziecie się czepiać, że jak wypijesz kawę, to zdrowie Ci się regeneruje. Ludzie, nie szukajcie błędów na siłę.
Może Joe był u Giussepe po wypłate i zabrali go gdy wziął pieniądze.A z tym że nie zabrali im kasy to już wcześniej zwróciłem na to uwagę,może kase miał w spodniach a broń w kurtce i dlatego mu nie zabrali kasy.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo