Lagi po pewnym czasie gry

Jak w tytule. Kiedy włączam Mafię wszystko jest ok - średnio 45-50 fps, czasem jakieś małe przycinki, w maksymalnych ustawieniach bez PhysX. Jednak po około 40 minutach gry zaczynają się zauważalne spadki fpsów, szczególnie podczas jazdy samochodem, co jest dość irytujące i przeszkadza w czerpaniu radości z gry :/ Pomaga zrestartowanie gry, ale co to za granie i wyłączanie co chwilę.
Nie ja jeden mam taki problem z tego co już wyczytałem, ale czy istnieje jakieś rozwiązanie ?
Jak masz pirata tak jest . :evil: :evil: :evil:
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
Żaden pirat, polecam najpierw zapytać, a potem szarżować. Dalej szukam pomocy w tej sprawie.
Tak tak zaden pirat a kto ostatnio tak sie chwalil co? Idz piracie juz z tego forum bo takich jak Ty nie chcemy tutaj.
Światem nie rządzą prawa spisane na papierze,światem rządzą ludzie .
Człowieku, masz ze sobą jakiś problem ? Może powinieneś zacząć szukać pomocy.
Pokaż mi linijkę, w której zaznaczyłem, że mam pirata. Może zdjęcie z nickiem zamknie Ci w końcu paszczę ?
Witam : )
Ja niestety tez mam ten problem,po pewnym czasie gry jadąc samochodem mam spadki fpsów do 15 z 50,gram na full,sterowniki najnowsze,win xp,dyski zdefragmentowane,zaznaczam ze mam orginalna wersje mafi 2 z media marktu ; d,jesli ktos wie jak rozwiązac ten problem prosze o pomoc.Z góry dzięki.
Ten sam problem, na początku było przyzwoicie, teraz praktycznie jeździć się nie da. Przycina i to bardzo, przede wszystkim podczas jazdy samochodem. Gra oryginalna, dzisiaj zakupiona.
Tak jest i będzie, bo to oczywiste, karta się grzeje, zaczyna wariować i próbuje się jakoś podratować procesorem, który też nie wyrabia.
"Nie ma nieba dla spryciarzy..."
Jakoś inne gry sobie z tym radzą, a Mafia 2 jest aż tak wymagająca, że po pewnym czasie PC nie wyrabia ? Żebym to jakieś wodotryski jeszcze na tym ekranie obserwował to bym się i zgodził może. W tym wypadku to techniczne niedopracowanie, bo jak widać, nie ja jeden mam taki problem. Ale z drugiej strony nie każdemu tak chodzi, więc myślę, że istnieje rozwiązanie problemu.
majkool napisał(a):
Tak jest i będzie, bo to oczywiste, karta się grzeje, zaczyna wariować i próbuje się jakoś podratować procesorem, który też nie wyrabia.

Proszę pana, karty graficzne mają takie kręcące się rzeczy do obniżenia temperatury. Nigdzie indziej z czymś takim się nie spotkałem, a różne gry u mnie chodziły.
Dokładnie,mam GF GTS250 który ma wbudowany wiatraczek,kazda gra chodziła płynnie na full detalach bez przycinek ani tez braku płynnosci(BF BD2,gta 4,crysis) a tylko mafia tak mocno laguje i traci płynnosc,szkoda bo gierka orginalna kupiona za 120zł..i własnie na mafie musiało to trafić.Ciekawe czy jest jakies rozwiązanie problemu.Sam próbowałem..ustawiałem wiatraki na 100% nic nie dało temperatura w stresie 70 stopni,nawet podkreciłem mocno karte graficzna tez nic nie dało ; / .Ofc bez podkręcania na standardzie tak samo jest ; /
Dokładnie,mam GF GTS250 który ma wbudowany wiatraczek,kazda gra chodziła płynnie na full detalach bez przycinek ani tez braku płynnosci(BF BD2,gta 4,crysis) a tylko mafia tak mocno laguje i traci płynnosc,szkoda bo gierka orginalna kupiona za 120zł..i własnie na mafie musiało to trafić.Ciekawe czy jest jakies rozwiązanie problemu.Sam próbowałem..ustawiałem wiatraki na 100% nic nie dało temperatura w stresie 70 stopni,nawet podkreciłem mocno karte graficzna tez nic nie dało ; / .Ofc bez podkręcania na standardzie tak samo jest ; / Chciałem jeszcze dodac ze niema róznicy czy gram na wysokich czy na niskich,na kazdych ustawieniach jest tak samo.
Jak się wyjdzie z gry i ponownie ją odpali, to normalnie chodzi, do pewnego czasu.
Też mam ten problem. Zaczyna przycinać podczas jazdy samochodem po mieście, na misji w ogóle nie tnie... :-/
Mam nadzieje ze ktos moze rozwiąze ten problem bo to az zal sciska serce,masz dobrego kompa(mówiąc dobrego mam na mysli spełnione zalecane wymagania sprzętowe) a tu taka niespodzianka ; /.Pisac jak ktos znajdzie przyczyne. ; )