kolejny problem z Mafią

Na moment rozwiązałem problem z modern mod 2 , teraz gdy z samochodami było już ok, wyłączyła mi się gra, ale spoko, włączam jeszcze raz, wybieram freeride , samochód no i ładuje się, i od tej pory żadne ładowanie nie dochodzi do końca, zawsze tak pod koniec ładowania wyłącza mi się gra nie pokazując jakiegokolwiek błędu. co może być ???? :-(
Dodam, że jak usunąłem mod to jest wszystko ok i działa tak jak powinno, więc wychodzi na to, że musi być coś z modem, miał może ktoś z was ten problem ?
Z reguły, gra się wyłącza gdy powstał jakiś błąd podczas instalacji modu - wystarczy, że coś źle wsadziłeś i problem gotowy.

Proponuję, żebyś kompletnie usunął ten mod i ponownie go zainstalował. Później zrób co trzeba z plikiem carindex.def(żebyś mógł otwierać samochody).

Czasami tak się zdarza, że Mafia nie idzie - to jest jednoznaczny znak, że coś źle zrobiłeś. Skoncentruj się i dokładnie zainstaluj mod.

Problem nie powinien być związany z pamięcią Mafii (gdyby tak było, u mnie też by nie działała).
Obrazek
Parę razy przeinstalowywałem mod, i ciągle jest to samo, czy może to byc kwestia tego, że miałem wgranych wcześniej pare dodatkowych samochodów ??
Raczej nie, podczas instalacji mod je zastąpił.
Specjalnie zainstalowałem ten mod, żeby sprawdzić czy coś jest nie tak. U mnie jest w porządku...
Niestety, nie jestem w stanie udzielić Ci pomocy :-/
Obrazek
zainstalowałem go teraz znów i dalej jest to samo, a ten plik carindex.def to trzeba usunąć czy coś konkretniejszego z nim zrobić ?? bo już sam nie wiem.
matt napisał(a):
a ten plik carindex.def to trzeba usunąć czy coś konkretniejszego z nim zrobić ?? bo już sam nie wiem.

Usuń go, jeżeli chcesz otwierać samochody ;-)

Bóg tak chciał ( :-P ) Cóż innego mogę Ci powiedzieć na to, że MM2 u Ciebie nie działa?
Obrazek
jeśli carindex.def jest nie usunięty to chodzi, ale to lipa bez otwierania, bo nawet w początkowych misjach, gdy się nauczy otwierać pierwszy samochód to potem nie da się go otwierać, a jak tylko usunę plik, to się gra wyłącza przy ładowaniu, masakra...
A spróbuj jeszcze raz wyekstraktować z Mafii folder TABLES i wsadź oryginalny, Mafijny plik carindex.def do folderu Tables modern modu. Może zadziała :-D
Obrazek
a ten oryginalny folder tables to będzie z płyty ? , czy jakoś przy instalacji ?? bo jak tak to wtopa, bo nie mam płyty , to nie ma z czego wziąć, chyba że mógłbyś go gdzieś wrzucić żebym ściągnął, bo jakoś nie widzę gdzie miałby być ten folder tables mafijny ;-)
Uuuu... mam zrozumieć, że masz pirata...?
Słuchaj, weź skombinuj sobie MafiaDataXTractor i zrób ekstrakt folderu TABLES. Wszystko powinno być ok.
Jeżeli masz pirata, to niedobrze. W takim razie nie będę dalej Ci pomagał - są zasady. :-?
Obrazek
nie pirat, instalowane z oryginalnej płyty, i zrobione żeby chodziło bez płytki, ot i wszystko, tyle że gra nie jest u mnie, a dokładniej u kumpla, chyba że jutro wezmę od niego i przeinstaluje wszystko od nowa i wtedy ten mod ogarnę.
Spróbuj usunąć razem z car_index.def carcyclopedia.def i vehicles.bin (o ile są).
matt napisał(a):
Nie pirat, instalowane z oryginalnej płyty, i zrobione żeby chodziło bez płytki

Mafia sama z siebie działa bez płyty... Pewny jesteś, że nie masz pirata...? :-P

matt napisał(a):
Gra nie jest u mnie, a dokładniej u kumpla, chyba że jutro wezmę od niego i przeinstaluje wszystko od nowa i wtedy ten mod ogarnę.

Nic nie musisz przeinstalowywać - jak masz już zainstalowaną Mafię, to wsadź MafiaDataXTractor do folderu z grą. Włącz program i wybierz "aa.dta - Tables" i naciśnij extract. Tylko przed tym, zmień nazwę folderu tables który już masz, żeby nie nadpisać modu...
Później, wytnij oryginalny carindex i wsadź go do folderu tables modu. Mafijny tables możesz wtedy wywalić i zastąpić tym od modu.
Obrazek
teraz jest ok :mrgreen: wielkie dzięki za pomoc !! ;-)