Karta graficzna

Siema , mam taką sytuacje gdyż dostałem komputer na święta tamtego roku po jednym dniu spaliła się karta graficzna Geforce 9500GT i w związku z tym że daleko miałem serwis szwagier mi dał radeona 4870 bo miał 2 sztuki w kompie z tego jedną oddał ale w sobote znalazłem czas i ją zawiozłem i oddałem na gwarancje i będę miał za półtora tygodnia i tu mam pytanie na jakich detalach ta gra pójdzie przy tej karcie i czy nie będzie sie ścinała ?, bo najbardziej mi zależy żeby płynnie chodziła, jest to wersja Geforce 9500GT 1GB DDR2 128 bitów z pasywnym chłodzeniem bez wentylatora

reszta mojego sprzętu:

Procesor intel celeron 2x 2.4 ghz
2,5GB ram DDR2
Dysk 250GB
Zasilacz 400w
(Obecnie Radeon 4870 512 DDR5 256bit)

Dodam że przy tym radeonie gra chodzi na maksymalnych detalach tylko apex wyłączony. Z góry dzęki i pozdrawiam
Nie ma co porównywać 9500GT (a do tego DDR2 i pasywna) do HD4870. Na tej pierwszej zagrasz na LOW w 800x600. Wiem co mówię - (niestety) mam tą karte.
jak będzie chodzić to nikt Ci nie powie...nawet jakby ktoś miał taki sam sprzęt płynność gry zależy od wielu czynników. Będziesz miał wirusa to na dobrym sprzęcie nie zagrasz.żależy też od obudowy- chłodzenia podzespołów gdy się nagrzeją gra chodzi gorzej. musisz poczekać na sprzęt i będziesz wiedział. a co do karty do napisał Quatrox jak jest.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Dzięki za odpowiedź , wiem że ta karta jest słabsza od HD 4870 bo na tym GF 9500GT bo udało mi sie przegrać na niej 1 dzień i jak włożyłem radeona potem to było widać różnice w grach , jak ją odbiorę to zdam relacje jak Mafia II będzie na niej chodzić.

POSTY POŁĄCZONE

A jeszcze jedno ważne pytanie ,chciałbym sie upewnić czy na tej karcie 9500GT jest czujnik temperatury ? bo ja jak ją miałem to próbowałem sprawdzić temperaturę w programie HW Monitor i Everest Home Edition to nie pokazywało nic :/ a to jest trochę ważne szczególnie przy tym że ta karta ma pasywne chłodzenie i jest duże ryzyko jak by nie pokazywało temperatur bo w każdej chwili może się spalić..
w każdej jest czujnik.W ustawieniach karty Ci nie pisze jaka jest temp.? Sprawdź innym programem też I szukaj w google jest o tym duzo.

Nie pisz postów jeden pod drugim tylko edytuj bo łamiesz regulamin a moderator patrzy ;-)

Od zgłaszania tego czy ktoś załamał regulamin służy opcja "Zgłoś Post", a nie przedrzeźniasz mnie, bo ja mam cierpliwość tylko do czasu //dosia92

wyluzuj mówiłem o Cukrowi tylko ty jesteś moderatorem do Chu...wafla ? I nie strasz mnie warnami banami bo nic nie robię specjalnie bo nie chce zawieszenia konta . jak Cie wkurwiam to przestane w ogóle pisać i tak będzie najlepiej.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Nie wiem czy już rozwiązałeś swój problem ale jeżeli nadal karta jest w serwisie a nie zdołają jej naprawić to żądaj od nich karty wartej dzisiaj tyle ile Twoja kosztowała ten rok temu.
Dostaniesz pewnie już jakiegoś GTX, na którym M2 będzie latać.
kaeres napisał(a):
Nie wiem czy już rozwiązałeś swój problem ale jeżeli nadal karta jest w serwisie a nie zdołają jej naprawić to żądaj od nich karty wartej dzisiaj tyle ile Twoja kosztowała ten rok temu.
Dostaniesz pewnie już jakiegoś GTX, na którym M2 będzie latać.

Akurat napisałeś w porę :D , cały proces gwarancyjny trwał ponad 3 tyg chociaż miał trwać 2 tygodnie ale się przedłużyło i opłacało się poczekać bo dzwoniłem przedwczoraj do serwisu i stwierdzili że to uszkodzenie mechaniczne i przysłali mi nową 9500GT i dostałem nowszy model bo jest troszkę mniejsza niż ta poprzednia co miałem i inaczej wygląda trochę. Włożyłem ją i zainstalowałem sterowniki z płyty którą dostałem i pierwsze co uruchomiłem Mafie II i tak szczerze przy tej karcie pod względem wyglądu i płynności nie dorównuje karcie co miałem wcześniej (Radeon HD 4870) ale nie jest tragicznie bo pobawiłem się w opcjach grafiki i ustawiłem wszystko na full oprócz apexa , antyaliasingu i rozdzielczość 800x600 i ładnie chodzi ale domyślałem się że tak będzie że będzie sie ciąć na wyższej rozdzielczości bo karta jest na DDR2 i 128 bit. I teraz mam pytanie , chciałbym poprawić płynność tej gry jeszcze i mam okazje dokupić jedną kość ram 2GB czyli łącznie miałbym 4, bo mam 2 sloty w płycie głównej na pamięć ram i teraz mam jedną kość 2GB i drugą 512MB czyli 2,5 i jak bym kupił kolejną 2GB i wsadził zamiast tej 512 żeby było łącznie 4 dużo by to poprawiło na płynności gry ? dzięki i pozdrawiam
Ram Ci już nie pomoże w płynności gry jeżeli już masz 2GB
Co do grafy.
Jednym słowem zarobili na Tobie 2x.
Oni od dostawcy dostaną pieniądze za zepsutą kartę (pieniądze jakie zapłacili rok temu).
Tobie teraz oddali kartę za którą zapłacili grosze.
W życiu bym teraz nie przyjął takiej grafy.
Nie cytuj posta wyżej - M.

Nie wiem czy tak mogło by być skoro te dwie karty są tej samej wartości więc nawet jeśli dostali te 200 zł za tamtą zepsutą to za tą też musieli trochę zabulić pewnie , i tak musiałem coś z tym zrobić bo już musiałem oddać radeona szwagrowi więc inaczej zostałbym bez karty...
To jest oczywiście Twoja sprawa i nakazywać Ci niczego nie mogę.