Dziadek napisał(a):
Witaj, GOLowiczu, choć być może mylę wątki ;).
Z zaprezentowanej przez Ciebie listy na usta ciśnie mi się tytuł Wiedźmin. Mimo tego, iż gra kuleje technicznie, miażdży klimatem, a do tego cieszy ciekawa fabuła. Ukończyłem całą i mogę jedynie dodać, że (nie wliczając tegoż tytułu) od dobrych kilku lat nie pomyliłem dziesięciu minut z godziną. Z kolei kosmiczny czy też czarnobylski klimat nie trafia w moje gusta.
Poza tym warto wspomnieć o nieco innych tytułach. Jeżeli potrafisz docenić tzw. oldsql to bierz Another Worlda (wersja z okazji 15 rocznicy gry). Zwróć uwagę na Half-life 2 - jak dla mnie najlepszy FPS ostatnich 5 lat. Na allegro można dojrzeć Call of Duty 4 za ok. 50zł. Domyślam się, że w Mafię już grałeś, ale warto zainteresować się jej konkurecją - serią Grand Theft Auto. Każda jej część dostarczy Ci wiele godzin wspaniałej zabawy. Zaprezentowanie "funu" w czystej postaci, bez żadnych dylematów moralnych, itp.
Po kolei... Wiem wiem - wiedźmin ma coś w sobie, dlatego ciągnie mnie do niego, pomimo, że miałem go i się go pozbyłem (z czego ubolewam) :) Strasznie mi przypomina Gothica, a poza tym rewelacyjna walka i bogate wydanie :P
Half-Life'a 2 przeszedłem, całą serię CoD też, GTA (cała seria) też :P Obecnie gram w IV :) (lecz planuję powrócić do Vice City ;)), więc to wszystko odpada..
Ostatecznie udało mi się zakupić nowego Wiedźmina Edycję Rozszerzoną za 50zł, więc myślę, że dokonałem słusznego wyboru i że go dokończę i będę przechodził jeszcze kilka razy :)
btw - nie pomyliłeś wątków :P Na GOLu też pisałem, ale ostatecznie kończę już z tym zawracaniem ludziom głowy moimi sprawami :P