Jak zmienić teksty w Mafia II?

Witam mam pytanie czym otwierać pliki .sds bo chce sobie zrobić polskie spolszczenie ale z cenzurą,chyba że takie coś istnieje to proszę o podanie linku.
Sprzęt

Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz
RAM: 3GB
Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 9600M GT
System: Windows VistA HomE PremiuM
http://www.multiupload.com/9QR3JI45U0
Google nie gryzie, wiesz? Poza tym, na MT było o tym pisane..
Przy okazji, po co Ci cenzura w Mafii II? :shock:
Obrazek
Może po to cenzura, by nie mieć "przyjemności" czytania co 4 słowa "kur*a"? Jak będę miał chwilę wolnego czasu to sam coś zmajstruję z tą cenzurą, bo czasami naprawdę irytuje polskie tłumaczenie.
Tylko mam jeszcze jedno pytanie czy będziecie łaskawi i mi wytłumaczycie jak obsługiwać się tym programem (tak abym mógł wypakować pliki z tekstami (nazwę .sds znam)podmienić je i z powrotem zapakować)?
Sprzęt

Wszystko jest wyraźne :roll:
">" - Wypakuj
"<" - Zapakuj :roll:
Obrazek
Tylko jak?... mam plik sds daje tą strzalke > i nic? :-(
Sprzęt

Post nie wnosi nic do tematu. Acozz
Obrazek
W prawym okienku są pliki, które wyextractowałeś..
Jakbyś nie rozumiał:
Obrazek

Potem Klikasz OPEN FOLDER na dole prawego okienka:
Obrazek
Potem wyświetla Ci się FOLDER (chyba wiesz co to)
Potem edytujesz pliki
I nie pytaj jakie, sam posprawdzaj w Google
Obrazek
@XtravaganZa
Brawo za tego posta, naprawdę mu pomogłeś, brawoooo... :roll:

@filip128
Wybierasz interesujący Cię plik sds, dajesz strzałkę w prawo (>)- plik został wypakowany. Eksploratorem windows idziesz do lokacji, gdzie miałeś ten plik sds, pojawił się nowy folder o nazwie extracted. Wchodzisz w niego, otwierasz i edytujesz pliki, które chcesz (np notatnikiem, programem do obróbki graficznej- zależy od tego, co chcesz edytować). Aby wszystko działało w grze musisz z powrotem spakować wyedytowane pliki do jednego pliku sds. Klikasz wtedy w tym programie strzałkę w lewo (<) i już.

Na sam początek radzę zrobić kopie zapasowe plików sds na wypadek, gdyby się coś nie udało.
OFFTOP
Właśnie mu pomogłem, bo jak nie nikt go nie nauczy samodzielności, to wyrośnie z niego taka piz*a. Jak nie ruszy trochę mózgiem, ani rękami, to będzie kaleka z dwoma lewymi rękoma i później wyjdą z takich kalek "dorośli". Tak więc, nie kręć tymi gałami i pomyśl trochę.
Obrazek
Przestałem kręcić gałami i pomyślałem trochę.
Rzadko się zdarza, by od urodzenia wiedzieć jak obsługiwać program do rozpakowywania plików sds. Niestety jemu się to nie zdarzyło i zrobił to, co powinien zrobić, czyli spytał się na forum. A forum jest właśnie od tego, by dyskutować i zadawać milion pytań, nawet powtarzających się- kto szuka nie błądzi i nie zniechęca się. Gnojenie za takie rzeczy miałoby rację bytu na forum, gdzie dziennie przybywa 1000 postów i 50 tematów.
Póki chłopak ma siłę i wenę to nie ma sensu mu rzucać kłód pod nogi, bo w ten sposób polski modding nie wyjdzie z fazy dodawania pojazdów do garażu...

[ / OFFTOP ]

Zalecam przeniesienie dyskusji o wychowaniu młodzieży na shoutbox, ewentualnie pw. Off-topic będzie karany. Acozz