Jak wyciągnąć wszystkie tekstury postaci, i modele ?

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wyciągnąć wszystkie tekstury z modeli postaci ? Próbowałem tym MafiaDataXTractor v1.1 ale wypakował on tylko te tekstury, które mnie mało interesują. Usunąłem więc bo myślałem aby dać sobie z tym programem spokój, bo co mi po jednej samej twarzy i jakiś losowych ubraniach. No ale spróbowałem jeszcze raz i co.... program stanął i musiałem go wyłączyć siłą przy pomocy Revo Uninstaller (tryb łowcy). Tak się dzieje teraz cały czas, niezależnie od tego ile razy ten program bym usuwał i na nowo wypakowywał z archiwum. Mam więc do was pytanie, znacie może jakiś inny sposób, aby wydobyć (tym razem) wszystkie tekstury, i czy da się edytować modele postaci ?
Jeżeli znacie jakiś sposób, aby poprawić jakość tekstur to też proszę mi to napisać, bo głównie to chciałbym zrobić. Programu jakiego używam to Gimp, ale mogę jakiś inny ściągnąć, jeżeli będzie taka potrzeba.

PS. sorry za moją gafę, ten temat miał być w dziele Mafia, nie Mafia 2..... jeszcze raz sorry.
Przeniosłem temat do odpowiedniego działu. MafiaDataXTractor zacina się jeśli w folderze Mafii znajdują się takie same pliki, jakie chcesz wypakować. Najlepiej usuń lub przenieś w inne miejsce wszystkie foldery z katalogu gry oprócz Savegame i zacznij od nowa wypakowywać.

Niestety, tym programem nie da się wypakować tylko tekstur i modeli postaci. Albo wszystko z danego pliku .DTA, albo nic. Modele postaci możesz edytować każdym programem służącym do tego celu (np. ZModeler, 3dsmax) z możliwością importu i eksportu plików 3DS.
Modele ludzików(postaci) nie otworzysz w zmodeler. Co do 3dsMaxa to nie wiem... tam nie mam exportu do 4DS.
Pozostaje podmiana za inne modele lub zmiana tekstur.
Widział ktoś moda który dodaje nowe postacie-modele ? ja nie.... bawiłem się tym trochę bo chciałem zrobić model Vita z hełmem i plecakiem (do modu Vito and Joe's Adventures) ale nic z tego nie wyszło...

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I