Jak usunąć wskazówki licznika? / Model wskazówek

Witam! Mam problem, chciałbym usunąć wskazówki prędkościomierza i obrotomierza z gry, jakie pliki usunąć? Jest może jakiś mod na to?
Chodzi mi o same wskazówki, lub jaką nazwę noszą modele wskazówek? Jeśli ktoś wie to proszę napisać.
Z góry uprzedzam, że nie chodzi mi o Tommy Interface Invisible Mod
Pozdrawiam
Wskazówka nie ma tekstury ani modelu i jest rysowana prosto z silnika gry. Nie da się jej łatwo usunąć.
A jest w ogóle jakaś możliwość?
Jeśli będzie no to już trudno.
Nie bez modyfikacji pamięci gry albo samego pliku exe/dll. Moim zdaniem niewarte zachodu.
Mi to jest potrzebne tylko do nagrania filmu z fabułą itd w mafii.
Koledzy już ćwiczą role :D
No nic, pokombinujemy po nagraniu w programie do obróbki, jakoś to zamażę.
Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.
Nic zamazywać nie trzeba, wystarczy nagrywać w proporcjach 4:3, lub dla lepszego efektu nawet 5:4, bo mafia taki oferuje, oczywiście otwartą w oknie, a potem przy montażu wykadrować obraz do 16:9 ucinając dół i górę, a tym samym pozostawiając nasze wskazówki poza obrazem.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Masz rację, dobry pomysł. W jakiej rozdzielczości najlepiej odpalić mafię?
I jakim programem najlepiej to sklejać? Sony Vegas? Camtasia Studio?
Zależy od monitora, i to na ile pozwala, najlepszą będzie 1280x1024, jak chcesz film w HD to nie stracisz wtedy na jakości a jest to też w proporcjach 5:4, więc będzie można idealnie wykadrować obraz. Co do montażu to sam pracowałem na Camtasii ok. roku, potem przerzuciłem się na Vegasa, i go od marca używam. Jak masz taką możliwość to Sony Vegas, głównie ze względu na możliwość wprowadzenia efektów specjalnych, oraz większej ilości warstw filmu, a Camtasia z tego co pamiętam oferowała tylko 2 wideo i 3 audio co jest bardzo małą ilością, i pamiętam, że musiałem wtedy renderować filmy po kilka razy, bo brakowało mi ścieżek. Camtasia jest dobra do składania gameplay'i, więc jak myślisz o profesjonalnym filmie to stanowczo Sony Vegas.
Obrazek
W Camtasii 8 można mieć tyle ścieżek ile chcesz. Ale mam dostęp do SV.
Jeszcze mam do Ciebie pytanie, jak zrobić taki efekt przy dubbingu, żeby było słychać taki głos jak przy rozmowie telefonicznej?
Do obróbki dźwięku używaj AudaCity, możesz tam odszumiać, podbasowywać, dodawać różne inne efekty itp.
Do zrobienia dźwięku jak z telefonu wybierasz na górnej belce Efekty/Korekcja graficzna. Na dole jest coś takiego jak "Wybierz krzywą", wybierasz tam "telephone", i potwierdzasz. Możesz też tam dodać basu, jeśli ktoś kto dubbinguje ma słabszy mikrofon to wtedy można poprawić lekko jakość.
Obrazek
Dobra, dzięki! Jak będę czegoś potrzebował to napiszę na PW. Pozdrawiam.
Temat do zamknięcia.