Jak umieścić postać w Freeride? - Backup temat.

.::Witam::.

Wszędzie szukałem odpowiedzi na te pytanie, które zadałem w moim temacie. Znalazłem na tym forum jeden temat, w którym dowiedziałem się że potrzeba do tego programu "Capone". Lecz gdy go włączam nic dalej zrobić nie można.. próbowałem sciągnąć fikx lecz nie działał. Więc raczej ten program odpada. Jestem pojętny w tych sprawach, od kilku lat interesuje się mafią i wspieram wszystkie serwisy, to moja ulubiona gra. Bardzo bardzo chciałbym sam dodać realistyczne postacie do mojej wolnej jazdy. Czy będzie tu ktoś chętny pomóc mi? Nie chce wiele, umiem kożystać z Google. Potrzebuje tylko krótkiej notki, lub małego poradnika do tego "capone" :roll: . Bardzo dziękuje wszystkim tutaj z góry za pomoc. Pozdrawiam.
Witaj na forum ;-)

Capone służy do eksplorowania świata wybranej misji. Do edytowania i zapisywania nie zalecam, bo może zepsuć plik scene2.bin, do którego zapisuje swoje dane. Do moddingu polecam DonCity Editor (DC||ED2). Można tam dodawać modele samochodów, postaci, modyfikować skrypty i inne.

Możesz również użyć BScriptView. Tam można łatwiej dodawać różne rzeczy. Tylko wybierasz rodzaj (samochód, postać, budynek), podajesz koordynaty, wpisujesz nazwę modelu, kąt i voila.
Siema, tak się sklada ze ja potrafie obsługiwać bscriptview. To naprawde bardzo łatwy program.
Gdybyś chciał, mogę cię nauczyć korzystania z niego :)
muore il bandito, la mafia vive
Rozumiem, dziękuje za szybką odpowiedż. Pobrałem BScriptView 6.0 widać że nie jest to najtrudniejszy program , lecz potrzebuje jeszcze parę podpowiedzi, więc zadaje pytania :

a) Z skąd wziąść kordy ( y, x ,z ) w grze , jaki program do tego służy.
b) Czym i jak podglądać dane obiekty, nie mam pojęcia jak nazywa się np obiekt Policjanta.
c) w BSscriptView 6.0 biorę file -> load scene2.bin następnie co mam kliknąć by dodać daną postać ( i tu właśnie problem bo nie wiem jaka postać to nazwa obiektu)
( insert-> Human ?).

Myślę że to mi starczy :).

@Edit.

Dowiedziałem się że kordy wezmę z Capone, lecz nie ma nigdzie fixa do nie go, linki wygasly moja lokalizacja :
D:\Program Files\Kolekcja Klasyki\Mafia
I tu jest problem, bo ja posiadam wersję 3.0.
Nie wiem dlaczego, ale 6.0 mi nie chodzi, ale na moje oko to wszystko jest takie same.
W wolnym czasie napiszę Ci na GG o co w tym chodzi.
OK sluchaj już mniejwięcej wiem przeczutałem tutoriale angielskie, ale pod kordami jak sie dodaje human female, te pole "Size" co tu trzeba wpisać , bo jak zatwierdzam bez tego "insert" to pisze put numeric. A kordy biorę z mafiahack, nie ma tam czegoś takiego jak size...
Spróbuj wpisać w każdym polu 1.
Mnich mi wszystko wytłumaczył, dziekuję mu.
Mam prośbę do Ciebie Mafioso, mógłbyś zrobić dla mnie ten fix reg do programu "Capone" , dla lokalizacji : D:\Program Files\Kolekcja Klasyki\Mafia z góry thx ;)
Proszę bardzo ;-)