Jak dodać dach do budynku?

Witam,

używając programu Mafiacon zauważyłem że budynki w Mafii są bez dachów.

Zastanawiam się czy może dałoby się je dodać jakimś edytorem do trybu Freeride, bo np w trybie Single Player jest misja gdzie chodzimy po dachach (po ucieczce z Hotelu Corleone)?

Z góry dzięki za pomoc.
Dach jako tekstura czy kolizja? bo jeśli to drugie to kolizja jest. Budynki to w większości 3 ściany... a kolizja to pudełko czyli 6 ściany. Kilka jest budynków po których można chodzić. Np. spróbuj na banku. (W jedne z misji na niego napadamy)... w freeride ma kolizję "na dachu"
Możesz po niej chodzić i strzelać.

Ten biały most co łączy małą italie z centralną wyspą ma kolizje nad tą ruchomą częścią czyli jak przepływa statek to się podnosi droga zaraz nad nią jest kolizja tylko dość wysoko sprawdź ;-)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Dzięki za pomoc, dach banku jest dostępny.

Sprawdziłem także inne miejsca.

Poza tym można poruszać się m.in po:

--> dachu stacji benzynowych,

--> zadaszeniach na przystankach kolejki naziemnej,

--> dachu warsztatu Lucasa Bertone.

A nie wiesz może czy dach można dodać do budynku za pomocą edytora? (nie musi być bajerancki..).
Jeżeli chcesz dachy na większości budynków to polecam zrobić sobie z 3-4 typy płaskich dachów i następnie nanosić je MafiaEditorem oraz skalować na żywca. No i oczywiście dodawać kolizje według faców a nie sześcianową :)
ProGlitcherPL On YouTube | World War II Mod on MODDB | Blog Cukra
Rozwiązałem problem poprzez skopiowanie jednej płaskiej powierzchni (niewidzialna platforma nad mostem zwodzonym niedaleko Little Italy) i wklejenie jej tak by stanowiła niewidzialną powierzchnię po której można się poruszać.

Radzę zrobić sobie kopię misji którą edytujemy za pomocą MafiaEditora (w moim przypadku Freeride), bo zdażyło mi się coś w pliku raz uszkodzić. :o--