Instalacja

Siemanko...

Ostatnio po wizycie z przyjaciółką w Empiku złapałem chętkę na Sims3 ale nie lubię kupować kota w worku za nie małe pieniądze... więc pobrałem tą grę z neta żeby ją zainstalować i obaczaić co jest 5.. jeżeli mi się spodoba to ją kupię jeżeli nie to wszystko usunę i po tej przygodzie nie będzie śladu... I posłuchajcie mam pytanie ponieważ po pobraniu nie mam żadnej instalki tylko to co mam w załączniku... wiem że jesteście znawcami a dla mnie to jest "pierwszy raz" ponieważ takie pliki omijałem szerokim łukiem :P Więc mógł by mi ktoś wyjaśnić jak mam to zainstalować ?

Plików jest chyba z 54 + te 2 pierwsze :)
Obrazek
Say Hello, to Mr. Tommy †
Po pierwsze, to powiedz jaki masz sprzęt, bo nie wiadomo czy jest w ogóle sens to instalować...
Otwórz plik rzr-sim3.001 WinRARem i wypakuj wszystko co tam jest. Jak jest obraz płyty to musisz go zamontować Deamon Toolsem.
Krystian u mnie to nie pójdzie :P To ja wiem ale jeżeli mi się spodoba to będę to miał u przyjaciółki na kompie gdzie mogę normalnie grać :)

Mafioso każdy z tych plików ma po 95,5 Mb to mogą być niby obrazy płyty ??

Ps. Deamon mi żadnego obrazu tam nie widzi... kurde jak zwykle problem..
Obrazek
Zrób screena rozpakowanych plików. Zobaczymy co i jak ;-)
Proszę bardzo :)

Szczegół: Ostatni plik the sims.sfv czy coś takiego...
Obrazek
Nie, nie. Na początek zrób tak, jak napisał Ci Mafioso i potem daj screenshota :)
Chłopaki odezwę się za pare dni bo teraz niestety nie będę mógł korzystać z kompa od tego momentu...

Ale gdy zacząłem wypakowywać to stworzył mi się jeden plik mający 5gb to chyba dobrze ;) jak będę mógł to wpadnę i napiszę :) Dzięki póki co bardzo :)
Obrazek
No i właśnie ten jeden plik montujesz w np. w Demon Tools :)
Wszystkie pliki poza tym 5-gigabajtowym możesz usunąć, bo są niepotrzebne i tylko zajmują miejsce na dysku.
Ok dzięki chłopaki już jutro chyba będzie wszystko działać rano spróbuje i napisze co i jak :)

Mam chwilkę to wpadłem obczaić co i jak :) i dzięki Wam wielkie :)
Obrazek
No pisze znów żeby się odświeżyło :) Posłuchajcie...

Gra zainstalowana i wszystko gra tylko miałem problem.. musialem jeden z dysków (jego typ plików) z Fat32 na HTFS czy cos takiego ... No i ok ale wiecie chciał bym nagrać te simy na płytkę żeby mieć w razie co.. ale to ma 5.5 gb (obraz płyty) i powiedzcie mi czy na normalnej nagrywarce dvd nagram tą płytę która ma 8gb czy tam ile ??
Lub czy mogę to załatwić w jakiś inny sposób ?
Obrazek
Jeśli twoja nagrywarka obsługuje DL (Double Layer; nagrywanie płyt dwuwarstwowych) to czemu nie. Wystarczy Nero lub inny program do nagrywania, który nagrywa DL i płyta dwuwarstwowa (o ile się nie mylę to jedna kosztuje 6-8zł).

Ewentualnie możesz spakować obraz WinRAR-em i podzielić archiwum na dwie części...
Obrazek

...a potem nagrać na osobne płyty. Wypakowuje się to tak samo jak napisałem w moim pierwszym poście w tym temacie.
Dobra z wszystkim się uporałem :) Dzięki jak zwykle wielkie :)
Obrazek