Ilosc misji w mafii2

Czy wie juz ktos ile misji znajdzie sie w finalnej wersji gry mafia2 ?
Taka wiadomość chyba jeszcze nie wyszła... Zresztą sami zobaczymy! Już tylko 48 dni. jednak gdyby bardzo Cię to kusiło, przeszukaj google.
Powiem za to, że misje nie będą takie jak w Mafii I, lecz wszystko będzie "wepchnięte" do jednej gry (jak w GTA).
Źródłem tego info jest nasze MT. ;-)
Podobnie jak poprzedniczka Mafia II będzie miała liniową przyporządkowaną fabule strukturę-kilkanascie misji(jeśli nic się nie zmieni będzie ich 18)rozgrywających się w różnych przedziałach czasowych

Źródło:zapowiedz z numeru specjalnego 2008 Cd-Action.
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
Ja natomiast czytałem iż autorzy widząc liczne narzekania internautów na liniowość rozgrywki wprowadzili możliwość wyboru trzech rodzin mafijnych, i nieliniowy wybór misji. Tak wyczytałem niedawno na jakimś czeskim forum. Choć ciekaw jestem, jak - o ile to prawda - będzie z postaciami, skoro już mamy info kto będzie towarzyszył Vitemu. Czy bez względu na wybór rodziny będą ci sami towarzysze? :->
Nie będzie żadnej możliwości wyboru rodziny. Co to by był za sens, przy jednym zakończeniu w grze, i jeśli mieliby być w każdej z tych rodzin ci sami towarzysze, niezależnie od tego która rodzinę wybierzemy? Myślcie trochę.
Obrazek
18 misji na pewno nie będzie.CD-Action z 2008 roku więc wiesz... ;-) O misjach moze coś poradzić ten artykuł:

http://mafiatown.gram.pl/news.php?readmore=473
Obrazek
Wiem że jest o ile dobrze pamiętam 800 stron scenariusza.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
Będzie 15 rozdziałów. A każda misja to jeden rozdział, więc ich też będzie 15 :-)
Obrazek
Tylko warto dodać, że nie tyle 2K zrezygnowało z niektorych misji, co po prostu je połaczono, poukładano tak, by były ciekawe i ekscytujące.

Mówimy po 15 misjach. Które przejdziemy zapewne w około 15-20h. (może nam sprawić gra większą trudność niż ludziom z gameplayów). A to oznacza, że jedną misje średnio będziemy robić okolo 1h a nawet więcej. Misje sa rozbudowane, posiadają co jakiś czas dodatkowy respawn. ale by trudność była większa, sądzę, że zapisu pozycji w ogóle nie powinno być, dopiero bysmy grali i sie denerwowali, ze nie mozemy przejsc jednego z etapów misji, który trwa z 8-15minut.
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.
Rozdziałów będzie 14, a nie 15, możemy to wywnioskować po archievmentach które zostały nie dawno opublikowane :-P
Mam dziwne przeczucie, że rozdziałów było w grze 18, tylko zostały wycięte i zmodyfikowane na potrzeby DLC. Coraz częśćiej tak się robi np. konsolowy Assassin's Creed 2
'Masz pit bulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak pi#%ny rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz scieżkę towaru mojemu kumplowi, a na koniec puszczasz mi film o facecie w łódce

-No właśnie kim ty w ogóle k&^a jesteś, pajacu?'
@czapel007

Jak zwykle gdzieś musiało się skończyć przyjazność dla graczy ,a zaczeła opłacalność.
Fan of Tommy Gun :D