Ikarus mod v2 - Hilfe

Witam ! :) Zainstalowałem po baaaaardzo długim czasie ponownie Mafię po tym jak znalazłem Ikarus Mod ;) Wszystko ładnie pięknie, ale schody zaczęły się pojawiać gdy podmieniłem plik game.exe na wersję 1.2 wypakowałem przez 7-zipa pliki z ikarusmod do folderu mafii - otwierając plik wyskakuje okienko z informacją "Bad version - engine:394 client:395". Pytanie moje brzmi czym może to być spowodowane ? Czytałem na którymś forum o rozpakowywaniu plików Mafią Xtractor... czy tu leży przyczyna? Z góry dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam
Chyba masz zbyt "niską" wersję Mafii, być może 1.1. Programem Mafia Xtractor wypakowuje się pliki prosto z gry, np. jeśli chcesz jakąś muzykę albo coś. Ten Xtractor nie działa tak jak np. WinRAR lub 7-ZIP.
No więc w międzyczasie powalczyłem jeszcze trochę... zainstalowałem Patch z Waszego Download... Zniknął "Bad Version" ale z kolei teraz żadnej płyty nie czyta jako właściwej do uruchomienia gry, a jak podmieniam jako cracka z którejś płyty to wraca spowrotem "Bad version". Zapomniałem nadmienić że problemy dzieją się na XP bo czytałem że większość problemów rodzi się w tym systemie :)
Od razu mówię, że ten Ikarus Mod jest wg mnie tragiczny, spowalnia grę i błędy ma zauważalne.. węgierskie cudo niby hahaha :D
Mi tam się Ikarus spodobał, 1gb ram i zwolnienia nie odczułem, i mam tylko ok 10 gb wolnego miejsca na twardym (cała pojemność to 200gb).
Heh, kolega też ma 1 GB RAM i odczuł to bardzo, procesor ma też znaczenie :P
A cóż to za OT :P Co radzicie w związku z moimi dalszymi działaniami bo nadal nie działa i tak ;)
Cóż, gra w sklepie kosztuje 24,99 zł, a i patch już wgrany.
Dodam, że posiadam grę Mafia z serii Kolekcja Klasyki wydana przez firmę Cenega Poland. Ta wersja z Kolekcji Klasyki posiada wiele błędów i to zauważalnych, jeśli już kupować mafię, to chciałbym tą wersję z play-it, która już nie jest obecnie dostępna - miała ze sobą oczywiście kilka gadżetów, bo z play-it. Ale firma tamta już upadłą kilka lat temu no i skrzydła nad grą Mafia w Polsce przejęła Cenega Poland...
Nie ma żadnych różnic w wersjach 1.2 z normalnej wersji i 1.2 w wersji z Kolekcji Klasyki. W tej drugiej po prostu jest zmieniony plik, żeby gra chodziła bez płyty.
Mafioso napisał(a):
Nie ma żadnych różnic w wersjach 1.2 z normalnej wersji i 1.2 w wersji z Kolekcji Klasyki. W tej drugiej po prostu jest zmieniony plik, żeby gra chodziła bez płyty.

Jest i to wiele - tak więc kupię za około 100 zł wydanie premierowe Mafii, być może wersję US, ale pragnąłbym DE lub CZ :-D

Kolekcja Klasyki to zbiór wielu niedorobień, sam się zawiodłem a z tej serii mam 2 gry.. no szkoda.. :cry:
silver chcesz kupic polska wersje play-it? mapa, plakat jazz cd jednym slowem wsyzstko jest jak nowe. podaj rozsadna cene to pogadamy.
na allegro nie znajdziesz mafii z wszystkimi dodatkami :)

Regulamin 2c
Mr Salieri send his regards
Ja wcześniej miałem Ikarus Mod odinstalowałem Mafię i gdy teraz zainstalowałem znowu ją to gdy klikam na ikonę game.exe kursor zmienia się w płytę niby gra ma się włączyć a po chwili kursor wraca do swojej normalnej formy i Mafia się w ogóle nie włancza.
Ja zainstalowalem ikarus moda do innego folderu z mafia wywalilem models sounds itp skopiowalem zeczy z ikarus moda zamiast tamtych i wszystko pieknie dziala :-D
RudyOLB napisał(a):
Ja wcześniej miałem Ikarus Mod odinstalowałem Mafię i gdy teraz zainstalowałem znowu ją to gdy klikam na ikonę game.exe kursor zmienia się w płytę niby gra ma się włączyć a po chwili kursor wraca do swojej normalnej formy i Mafia się w ogóle nie włancza.

Qube14 napisał(a):
Ja zainstalowalem ikarus moda do innego folderu z mafia wywalilem models sounds itp skopiowalem zeczy z ikarus moda zamiast tamtych i wszystko pieknie dziala :-D

emm... myślisz że po tym czasie autor posta nadal ma z tym problemy? :-/