Ikarus Mod 2.0 - problem.

Witam wszystkich.
Z góry przepraszam jeśli odp. jest gdzieś tutaj, ale przejrzałem dokładnie ten wątek i nie mogę znaleźć problemu podobnego do mojego.
Gra wraz z "Ikarusem" odpala się normalnie, problem pojawia się gdy chcę przejśc do trybu jazdy (czyli gdy wogóle chcę zagrać :D). Gra wczytuje się do pewnego momentu po czym komputer całkowicie się zawiesza. Przed restartem można jedynie przeczytać informację, że "Game.exe has encountered a problem..." etc.
Posiadam zainstalowany patch 1.2 (przy instalacji było napisane że to 1.3, ale ściągałem kilka patchów 1.2 i zawsze tak było?!!!), nie instalowałem natomiast 1.1 (to może mieć znaczenie?)
Sam Ikarus mod również jest z patchem (mod to wersja z instalatorem)
Mam podmieniony plik "rw_data.dll" i odhaczone "truecolory" w setupie. Karta to Geforce 9600 GT. Gra nie jest z KK.
Można to jakoś rozwiązać?

Pozdrawiam.
Instalowałeś patcha od nas? Jeśli nie to spróbuj - nasz ma inny instalator, bo z tym oryginalnym niekiedy są problemy.

http://mafiatown.gram.pl/downloads.php?cat_id=5&sort=1
Dzięki, ale to niestety nie jest wersja PL. :( Bez Ikarusa gra z patchem działa normalnie.
Zmień nazwę folderu tables na jakąś inną, tymczasową, np. tables_kopia, włącz grę i sprawdź (oczywiście z zainstalowaną modyfikacją).
Niestety nie pomogło. :/ Błąd pojawił się w tym samym czasie, ale był tym razem innego typu - coś z pamięcią: "Pamięć odwołuje sie do..." i że czeogoś tam brak - cytuje z pamięci. ;)
Myślisz, że to bardziej kwestia sprzętu czy raczej tej wersji gry?

Edit:
Dzięki zmianie nazwy folderu, menu w grze jest teraz znowu w jęz. angielskim a nie węgierskim. Dzięki temu mogę się w nim połapać. ;) Zacząłem zmieniać ustawienia "wolnej jazdy" i jest tak, że da się pograć tylko jeśli wybierze się np. mapę terenów podmiejskich. Trwa to jednak też tylko chwilę, bo gdy gra chce wczytać następny "poziom" (nie wiem jak to nazwać - chodzi o wczytywanie dalszej części mapy, już w czasie jazdy), to też się wiesza.
O ile się orientuję mod obejmuje tylko swobodną jazdę w mieście ;-)

M.in. powodem takiego wieszania się gry może być scrackowany plik Game.exe. Jeśli nie był crackowany to czy próbowałeś uruchamiać mod pod wersją 1.0 (lub tą, którą oryginalnie posiadasz)?

Czy instalowałeś jeden lub więcej patchy kilka razy?
Ja posiadam ten mod i można w nim jeździć i poza, i w mieście. Mam też patcha 2.5 (do Ikarus Moda, ściągnąłem z oficjalnej strony). Ja bym nie wywalał Tables, wtedy samochody nie mają oryginalnych parametrów. Spróbuj zaktualizować stery, też tak miałem i pomogło.
ogulnie nie mam problemu ale pytania a nie chce nowego tematu zakladać jak w ikarus mod otwierać drzwi w autobusie?? i czy da sie koguty w karetce itp załączyć??