GTX 480 + physix spadki fps.
Imigrant
4
Witam,
Niedawno złożyłem sobie nowy komputer:
Geforce GTX 480
Intel i5 760 2.8ghz
Kingston HyperX 1600mhz 4gb DDR3
Na takim komputerze w różnych testach i benchmarkach na rozdzialce 1920x1200 ust. wysokie + apex gra osiaga 45-65 fps..
Mój problem jest taki:
Gram na rozdzialce 1680x1050(coś takiego), ust. wysokie + apex wysokie
Gra wyświetla mi 60 fps (to jest chyba max. fps jakie wyświetla MSI afterburner) i jest płynnie, ale czasami zwalnia nawet do 20 fps. Dropów nie doświadczam również podczas jakieś rozwałki, ale podczas normalnego chodzenia po mieście. Dodam, że podczas spadków GPU usage spada z ok. 50-60% do ok. 20%. Nie chcę mi się wierzyć, że proc ogranicza kartę. Nie wiecie co poradzić? Czy może faktycznie mam za słabego kompa na max detale z apexem, ale wtedy dlaczego testy w sieci by pokazywały inaczej?
Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam
PS:
Tutaj opisywany test z Demka Mafii 2 (podobno najbardziej apexożerny moment w grze)
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Maf ... 30651.html
średnie fps - 65
minimalne - 45
Niedawno złożyłem sobie nowy komputer:
Geforce GTX 480
Intel i5 760 2.8ghz
Kingston HyperX 1600mhz 4gb DDR3
Na takim komputerze w różnych testach i benchmarkach na rozdzialce 1920x1200 ust. wysokie + apex gra osiaga 45-65 fps..
Mój problem jest taki:
Gram na rozdzialce 1680x1050(coś takiego), ust. wysokie + apex wysokie
Gra wyświetla mi 60 fps (to jest chyba max. fps jakie wyświetla MSI afterburner) i jest płynnie, ale czasami zwalnia nawet do 20 fps. Dropów nie doświadczam również podczas jakieś rozwałki, ale podczas normalnego chodzenia po mieście. Dodam, że podczas spadków GPU usage spada z ok. 50-60% do ok. 20%. Nie chcę mi się wierzyć, że proc ogranicza kartę. Nie wiecie co poradzić? Czy może faktycznie mam za słabego kompa na max detale z apexem, ale wtedy dlaczego testy w sieci by pokazywały inaczej?
Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam
PS:
Tutaj opisywany test z Demka Mafii 2 (podobno najbardziej apexożerny moment w grze)
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Maf ... 30651.html
średnie fps - 65
minimalne - 45