Garaż z jazdy ekstremalnej do swobodnej jazdy

Jak przenieść ten garaż? Czy potrzeba skryptować i podmieniać modele, czy wystarczy sam skrypt?
Jest on dostępny w City Bars Mod. ;-)
A poza tym podejrzewam, że trzeba po podmieniać modele i dodać odpowiednie skrypty.
Nie chcę instalować City Bars Moda, bo tam jest tylko w dzień, a poza tym we Freeride Expansion jest jeszcze dostępne lotnisko i motel Clarka, możliwość wzięcia Pauliego jako pasażera oraz samochody do kupienia.
Chciałbym wiedzieć, co dokładnie trzeba podmienić.
Najłatwiejszy sposób to skopiować tree.klz, scene.4ds i scene.bin I później skopiować skrypty takie jak
kupowanie broni itp.
Pablok Powraca z pięknym uśmiechem :)
Żeby skopiować skrypty, wystarczy skopiować scene2.bin, aczkolwiek nie wiem czy taka mieszanka odpali. ;-)
Mam inny pomysł. Powiedzcie jak umożliwić w jeździe ekstremalnej wyjazd poza miasto (tzn wywalić te "roboty drogowe").
Niestety jest to dużo roboty. Najpierw trzeba poskryptować ''przejście'' z mapy miasta na mapę poza miastem. Musiałbyś w jakimś edytorze np. w BSV popatrzeć. ;-)
Tak czy siak musisz skopiować skrypty. Nawet jeśli to zrobisz, przy wyjeździe spoza miasta do miasta załaduje się zwykła swobodna jazda.
Mafioso napisał(a):
Nawet jeśli to zrobisz, przy wyjeździe spoza miasta do miasta załaduje się zwykła swobodna jazda.

Przecież może dać mapkę z misji np. ''Rutynowe zadanie'', ''Śmietanka na kawie''.
Dobra, już wiem mniej więcej co i jak. Jakbyście chcieli coś dodać, to piszcie. Dzięki za pomoc.
Blitzkrieg1410 napisał(a):
[...]Przecież może dać mapkę z misji np. ''Rutynowe zadanie'', ''Śmietanka na kawie''.

Ale obie ten mapki nie są kompletne.
Obrazek
Nie są kompletne? Przecież po zrzuceniu Morello z mostu, możemy pojechać i zobaczyć jego zniszczony samochód leżący pod mostem. W misji ''Rutynowe zadanie'' ścigając pana w żółtym kabriolecie też można zjechać ogrom kilometrów ;-)
W "Rutynowym zadaniu" faktycznie, mapa jest w całości. Ale w misji "Śmietanka na kawie" jest odblokowana tylko ta część, na której trwa pościg i ta, którą możemy dojechać do wraku.
Obrazek