FREx - nie wczytuje

witam, chcialem sie spytac, czy ktos mial juz taki problem, ze przy wczytywaniu jazdy ekstremalnej pasek postępu (kropki) wczytywały się mniej więcej do pierwszej litery A i potem wyrzucało do windowsa? co w takiej sytuacji zrobić?

dodam, że przechodziłem mafię kilka razy, poprzedniu FREx działał, teraz się nie wczytuje, nie wiem czy to kwestia sprzętu bądź sterowników, ale swobodna jazda i zwykła gra działają bez zarzutu na najwyższych możliwych detalach.

dodam, że moja Mafia to nie pirat ; )

pozdr.
Sprawdź czy folder MISSIONS/EXTREME istnieje - jeżeli tak, usuń go.
nie mam takiego folderu.

próbowałem przeinstalować grę lecz nic z tego, dalej to samo. tworzyłem również nowy profil i odblokowałem na nim frex sposobem podanym w jednym z poradników - nie podziałało
Masz grę z Kolekcji Klasyki? Nie było żadnych błędów w czasie instalacji? Sprawdź czy nie ma większych rys na płycie(ach).
dokładnie, kolekcja klasyki, błędy przy instalacji nie wyskakiwały, instalacja przebiegła tak samo jak zwykle, a płyta nie jest porysowana, tak jakby nagle jej się odechciało ;/
Czy w czasie między działaniem a niedziałaniem Ekstremalnej Jazdy instalowałeś jakieś programy, które wg. Ciebie mogłyby wpłynąć na pracę gry (np. jakieś programy do optymalizacji systemu, antywirusy, itp.)?
Szczerze mówiąc trochę się zmieniło, zmieniałem HDD więc wszystko było instalowane "na świeżo", sterowniki były dołączone do karty graficznej i płyty głównej, więc sterowniki są te same. Poprzednio używałem avasta oraz mks'a, teraz natomiast mam NOD32. Nie mam pojęcia czy to coś zmienia, lecz nie chciałbym wracać do tamtych programów. Oprócz tego teraz mam zainstalowany dodatek SP3 do XP (oryginalny przez aktualizację systemu) i na bieżąco aktualizacje automatyczne coś tam ściągają.
Też miałem dzisiaj coś takiego, usunąłem stare savy i wrzuciłem zapasowe które trzymam w innym folderze. Mi to pomogło, ale jeśli reinstalka ci nie pomogła to ten sposób też raczej nic nie zmieni...

Ale zawsze warto spróbować ;-)
z tym, ze ja reinstalowałem zostawiając save'y ;) spróbuję jeszcze raz, ale wywalę tym razem folder savegame.
Nie musisz reinstalować, wystarczy że usuniesz zawartość folderu savegame ;-)
tak czy siak zmusza mnie to do ponownego przejścia Mafii :P (radocha :d).

mam jeszcze pytanie: czy jeśli odblokujemy FREx tym sposobem opisanym w poradniku (kliknięcia PPM przy drzwiach w podwórku w Works Quarter) będzie ona odblokowana cały czas na tym profilu czy po wyłączeniu gry znów się zablokuje?
Cały czas będzie odblokowane, nawet po wyłączeniu gry.
swoją drogą, opróżnienie folderu savegame nic nie pomogło. trudno. :cry:

ps. nawet ze ściągniętymi save'ami.
Z jakiej firmy masz kartę graficzną (ew. jaki model)? Można spróbować odinstalować sterowniki od karty graficznej, które zainstalowałeś z płyty i ściągnąć najnowsze ze strony producenta.
ATI Radeon 9600, spróbuję i za chwilę napiszę.

ed.

no nic, najnowsze sterowniki nic nie pomogły, tak samo jak zmiana ustawień grafiki zarówno w systemie jak i w grze.

chyba pozostaje modlić się, by na laptopie wkrótce zadziałało ;)