Free camera

to działa ylko w jedna strone tak?? bo ie da sie np. z litle italy zobaczyć sobie co sie dzieje w hoboken??

[ Dodano: 25 Listopad 2008, 18:03 ]
juz nieaktualne... zorientowałem sie jak to zribic....

ZAJEFAJNY! ten mod, szkoda tylko, że tak wolno to chodzi... gdyby się dało to przyspieszyć...
Ja próbowałem to zainstalować ale coś mi nie wychodzi ...
@wnocki - Jak "wolno chodzi"?

@Extreme - po prostu wrzucasz folder "missions" do folderu z grą i jest ;)
a jak się tą kamerę odpala ?
aby kamera zadziałała naciskasz F1
kevin:chhodzi mi o to, że zbliżanie o oddalanie jest wolne, i szkoda że nie da sie tego przyspieszyć
Tylko jak właśnie wciskam F1 to mi wyskakują zadania do wykonania. Wiecie o co chodzi to że mogę zapisać jeździć taksówką itp.

Edit : Już nie aktualne ;-)
Mam pytanie podpowie mi ktoś jak zainstalować tą Free Kamerkę ? Bo jak wypakowuje to mam parę obrazów, i plik missions, 2 dokumenty tekstowe Directions i Navod... Gdzie co dać i czego użyć bo nie czaję ? :P
Obrazek
Say Hello, to Mr. Tommy †
SharkY napisał(a):
Mam pytanie podpowie mi ktoś jak zainstalować tą Free Kamerkę ? Bo jak wypakowuje to mam parę obrazów, i plik missions, 2 dokumenty tekstowe Directions i Navod... Gdzie co dać i czego użyć bo nie czaję ? :P

zawartość pliku "maps" wrzucasz do "maps", tak samo z "missions" :-P
a jeśli nie ma jeszcze takich plików w katalogu gry, to wklejasz cały folder :roll:

i jeszcze musisz mieć podmienić plik "rw_data.dll" http://pytak.no-ip.org/~Krystek2/download/rw_data.dll
Ten plik mam podmieniony bo bez podmienionego nie chodziły by mi samochody, więc muszę tylko zrobić folder maps w folderze Free Cam i tam wrzucić fotki i do folderu z grą ;) Dziękuje :)
Obrazek
SharkY napisał(a):
Ten plik mam podmieniony bo bez podmienionego nie chodziły by mi samochody, więc muszę tylko zrobić folder maps w folderze Free Cam i tam wrzucić fotki i do folderu z grą ;) Dziękuje :)

nie tak :mrgreen:

edit: w folderze "Free Cam" masz folder "missions", który masz wrzucić do folderu z grą na dysku ;p
i to wszystko
Kurde to nic mi nie robi, wciskam f1 i nic mi się nie pokazuje. To można w każdym samochodzie prawda ? Czy są jakieś ograniczenia co do miejsca, pory dnia i pojazdów ?
Obrazek
kopiujesz folder "missions" z folderu "Free Cam" i wklejasz go do folderu z grą :roll:

btw. działa tylko w trybie "miasto - dzień", w każdym samochodzie i pieszo
Ok, wszystko działa po prostu dawałem Poza Miastem - Dzień :) i nie działało :)
Obrazek
Dało by się dodać free Camera do misji?

A jeżeli tak, to w taki sposób?

Instalacja Zaawansowana

Do działania modu w singlu potrzebny jest program DCED, który można ściągnąc stąd.

Na początku trzeba otworzyć, jakikolwiek plik (w zależności, którą misję chce się mieć "zmodowaną") Scene2.bin z folderu Missions w głównym katalogu Mafii. Gdy plik się otworzy należy zaimportować pliki dodatku do tego pliku. Aby to zrobić należy z górnego menu wybrać Edit -> Import i zaznaczyć 4 pliki, które są w pobranym folderze dodatku (DNC files). Po zakończonym importowaniu save`uje się plik.

Blitzkrieg1410 napisał(a):
Dało by się dodać free Camera do misji?

A jeżeli tak, to w taki sposób?

(DNC files)

w folderze modu musi być folder o tej nazwie... jeśli takowego nie ma - to nic nie poradzisz :/

PS taki folder jest np. w bazooka mod