Fraps - nie wykrywa mikrofonu

Mam problem z frapsem, nie wykrywa mi mikrofonu, przez co muszę nagrywać filmiki ustawiając nasłuchiwanie, co jest bardzo denerwujące. Posiadam windows 7, a mikrofon mam zarówno wbudowany w lapka jak i w słuchawkach, z tą różnicą, że ja korzystam z tego w słuchawkach(nie wiem czy to się przyda)
Life without love is mighty empty,
But confession's good for the soul
I'd rather have love that I can cling to
Than have the world and all of it's gold
a co chcesz komentować film i nagrać swoja mowę ?

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Tak zaczynam nagrywać Zagrajmy W.
Panel sterowania -dzwięk- przejdź do zakładki nagrywanie- i mikrofon włącz go jeśli nie jest włączony.kliknij na ikone prawym i właściwości sprawdź czy nie ma tam gdzieś suwaka- może być mikrofon wyciszony.

O to właśnie chodzi, że wszystko jest włączone. No i pisałem, że Fraps mi nei wykrywa tego mikro.
Jedno pytanie, która wersja frapsa?
wydaje mi się ze fraps może mieć tylko jedno żródło dzwieku tzn ja tak mam w starej wersji frapsa 2.9.4. czyli albo mikrofon albo miks stereo.

W nowszych inaczej są trochę opcje, masz tam możliwość nagrywania dźwięku z "kompa" i mikrofonu, także może któraś z tych opcji jest źle ustawiona.
matijas97 napisał(a):
O to właśnie chodzi, że wszystko jest włączone. No i pisałem, że Fraps mi nei wykrywa tego mikro.

3.0.3
Obrazek

Masz tą sama wersje co ja używałem, więc zrób tak jak na screenie. Mi zawsze działało bez motania w panelu sterowania, oczywiście zaznacz mikrofon ze słuchawek jako urządzenie wejściowe.
Lol ja mam to wszystko zaznaczone
A w ogóle Ci działa głos podczas nagrywania skoro masz ta opcje zaznaczoną? Jeśli masz zaznaczoną to znaczy że masz mikrofon wyciszony, bo jakby karta dźwiękowa się uszkodziła to raczej byś nie słyszał.

EDIT:// Najlepiej zapodaj screena z ustawień Frapsa, to będzie łatwiej cokolwiek doradzić. Z zakładki "Movies" oczywiście.
nie szybciej nagrać filmik a potem osobno dźwięk mowy i nałożyć? bo i tak później film pójdzie do edycji w jakimś programie.

Nie wiem jakim cudem, ale już wszystko działa. Fraps zaczął wykrywać mikro.
Heh, no to zajebiście. Życzę powodzenia w nagrywaniu "Let's play'i