Filmy w klimacie Lat 50

Witam mam pytanie czy znacie może jakieś filmy osadzone w klimacie lat 50 z muzyką taką jaka jest w Mafii 2 ?
Mogą być Gangsterskie i w ogóle wszystkie :D
"Pewnego razu moi koledzy przynieśli mojej mamie zakupy wiecie dlaczego..???
Z wyrazu SZACUNKU (Chłopcy z Ferajny)
Niezbyt rozumiem o co konkretnie chodzi. Szukasz musicali?

Tutaj masz wszystkie filmy z epoki wyprodukowane w latach 50-tych:

http://www.filmweb.pl/search/film?q=&st ... alse&page=

Jeśli chodzi o współczesne filmy osadzone w tych latach to chyba najpopularniejszy będzie Ojciec Chrzestny II.
Nie,nie chodzi o np.Film w klimacie lat 50 nie wyprodukowany w tych latach tylko osadzony dla ułatwienia np. dam przykład Prawo Bronxu lub Gang Braci o taki typ filmu mi chodzi najlepiej znacie może jakieś podobne do tych ?
Na prawym pasku znajdującym się na stronie forum są wypisane najlepsze produkcje. Zjedź niżej i będzie zakładka KINO. Są tam m.in. Donnie Brasco, Ojeciec Chrzestny, Dawno temu w Ameryce.
Rozumiecie, ważne jest, aby umieć zachować równowagę. Równowaga – to dobre słowo. Bo facet, który chce zbyt dużo od życia ryzykuje, że straci absolutnie wszystko. Natomiast facet który zbyt mało chce, może w ogóle nic nie dostać.
Ok chociaż już same te które wymieniłeś obejrzałem ale zobaczę jakie tam są
CHŁOPCY Z FERAJNY !!!!!!!!!!!!!!
"Powrót do przyszłości ", "Powrót do przyszłości 2" i "Powrót do przyszłości 3".
"Pół żartem, pół serio"
"Jak patrzę na niektórych ludzi, dochodzę do wniosku ileż jest obrazy w stwierdzeniu, że Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo"
glukkon7

Obrazek
The Wanderers z 1979 jest filmem gangsterskim. Liberty Heights jest ciekawym filmem usytuowanym w podobnym okresie co Mafia II, choć nie nazwałbym go gangsterskim. Masz A Perfect World z Costnerem, w którym auta są żywcem wyjęte z Mafii II.
Forrest Gump raz uciekał przed pickupem, podczas tej sceny jest muzyczka z Mafii II - Duane Eddy - Rebel-rouser.
Poza tym, masz film z 2011 Służące, co prawda jest osadzony w latach 60 ale na południu USA byli wtedy tak samo zacofani jaki w 50'ies :-P Hmmm, co jeszcze... Może American Gangster? Dirty Dancing? Malcolm X, Golden Gate, The Majestic z Carreyem, My one & only, A rage in Harlem i toby było na tyle ode mnie. Jest tego w brud, wystarczy sobie przypomnieć albo poszukać.
Obrazek
No wreszcie ktoś odpowiedział sensownie wielkie dzięki :D
Z mojej strony mogę polecić Ojca Chrzestnego 2 a także Chłopców z Ferajny ;-)
Obrazek They never fight alone...
Kamiloxin napisał(a):
Z mojej strony mogę polecić Ojca Chrzestnego 2 a także Chłopców z Ferajny ;-)

Ojczulka tak,Chłopcy z Ferajny są w latach 70. 8-)
LIKE A BOSS!
Nie wiem jak Wy, ale z odpowiedzi autora wątku, wynika że już podziękował. Co do chłopców z ferajny, to film obejmuje również te czasy. Mniejsza z tym, Ojciec Chrzestny i Goodfellas pojawili się kilka razy w wątku, chyba im wystarczy :-F
Obrazek
Zgadzam się, temat pod kłódkę.

Obrazek