Edycja samochodów - łopatoligiczne tłumaczenie.

Cześć. Wytłumaczcie mi, proszę, jak edytować parametry pojazdu. Coś trzeba wypakować, ale co konkretnie?
Mam: mafiadataxtractor i mafia car value editor. Te programy wystarczą? Chcę edytować masę i prędkość, tak żeby miażdżyć inne pojazdy.
Osobiście nie znam się na zmianie parametrów pojazdów ale słyszałem że lepszy jest RHAM 3.0
Link: http://www.mediafire.com/?cvbcv093rex
Powodzenia przy edytowaniu.
Dzięki, faktycznie jest trochę lepszy. Wiem już co wypakować i co otworzyć w edytorze, ale mam problem ze zmianami. Chciałem żeby Black Metal 4wd był szybszy i cięższy to zmieniłem wagę i moc i nie mogę go rozpędzić ponad 30km/h. Które wartości jeszcze edytować żeby zrobić z niego prawdziwy postach szos?
witam. pobrałem sobie program rham 3.0 do mafii i próbowałem się bawić w zmianę ustawień no ale... w ogóle mi to nie wychodzi, samochód raczej nie porusza się dynamiczniej a przy zmianie biegów wchodzi na max obroty i tak trzyma do puszczenia i ponownego wciśnięcia gazu. bawił się ktoś może zmianą parametrów? może ktoś chociaż mniej więcej wytłumaczy co do czego :) pozdro
najlepszy sposób to porównywanie z Hot rodem czy czymś co jeździ szybciej bo co z tego że będzie miał 3 sec. od 0-100km/h jak nie będzie się trzymał drogi lub hamowanie zajmie mu drugie tyle co przejechał. Po prostu porównywaj z szybszymi autkami. niektóre parametry się nie zmieniają( powiedzmy że auto ściąga na prawo czy lewo.) wiec tego nie ruszaj bo zero z jazdy będziesz miał . i rób kopie plików przed zmianami.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
aha, no spróbuje jutro się tym pobawić, a z tego co widzę w tych tabelkach bedzie to dłuuuga zabawa (moc, czynnik prędkości biegu, czrwona lińja obr, maksymalne obr, moc bandy itd..) :) no ale jak już doję co i jak samemu będzie większa satysfakcja hehe :)
odgrzeje bo nie wiem czy sobie poradziłeś . Też się z tym długo bawiłem i w końcu mam moje ulubione parametry 5 biegów itp . Jeżeli chcesz mogę wysłać plik vehicles i sobie zobaczysz lub dokonasz edycji .
Przeinstalowałem moją mafie i okazało się, że nie ma pliku vechicles.bin i nic nie mogę z edytować.
Co można z tym zrobić?
Wcześniej mogłem edytować ponieważ miałem ikarus mod-a i jakieś pliki w katalogu z grą, a teraz mam tylko save i xtras.
Wypakuj sobie odpowiednie foldery programem MafiaDataXTractor dostępnym (chyba) w pobieralni plików MT.
ok, dzięki za szybką odp.