Dodatki, dodatki, czy nazwać to DLC?

Witam!

Tak siedzę w necie i zastanawiam się jak to jest z tymi DLC do Mafii II, czy można nazwać je DLC. Mianowicie kupiłem preordera na gram.pl, ale jak wiadomo Cenega sie opitala i kodów do dodatkowej zawartości nie dostałem, zresztą jak wiele innych osób. (Oficjalne stanowisko: kody POWINNY jutro (wtorek) być przydzielone użytkownikom).

Wchodząc na pierwszy lepszy warez, widzimy paczki tych pseudo DLC działających wyłącznie z crackiem, oto tak na szybko lista:
Greaser pack
Made Man pack
Renegade pack
Vegas pack
War Hero pack

Oczywiście w oryginale (którego posiadam jakby co i w pirata z DLC nie grałem) jak na wielu forach huczy, nie wystarczy ściągnąć i wrzucić tych DLC, bo Steam mówi, że trzeba jeszcze tą zawartość kupić.

No i fajnie, kupić, ale gdzie? Jak? Kiedy? Na steamie zawartości DLC do Mafii II jest 0 (słownie: ZERO). I co, tylko i wyłącznie można liczyć na kody z preordera? Toż to pirat ma lepiej bo bawi się nową zawartością, już od dawna i to podobno jeszcze przed oficjalną premierą gra pojawiła się na warezach. Może ktoś ma jakieś info, które mi gdzieś umknęło odnośnie tej zawartości?

PS
Czy kod z preordera gram.pl odblokuje tylko jedno DLC z w/w listy, czy wszystkie, a jak jedno to jakie? Losowanie czy co? Info na gram.pl było, ale się zmyło, a pamięć mam krótką.

Pozdrawiam

Edt piszę o wersji PC.
http://www.Counter-Strike.PL
Dokładnie, cenega dała z tym ciała ale jezeli chodzi o sciągnięcie tych DLC o których piszesz to ja sciągnąłem wszystkie i działają więc nie wiem czemu mówisz ze nie działa :)
Tak jak sam napisałeś, te DLC działają wyłącznie z crackiem od Skidrow
Core i5 750 3.20 Ghz, Asus GTX 680, 8 GB DDR3 1600 Mhz Geil, Asus P7P55D-LE, Seasonic X 650 W, Win7 Home Premium 64bit
Kodu nie dostałeś? Ja i znajomy dostaliśmy w piątek (War Hero, gram.pl), pomijając to, że nie działa. Ja bym to raczej nazwał DLC, bo to nie jest dodatek który dodaje ci np. w przypadku War Hero - jakieś misje na wojnie, czy dodatkowe bronie. DLC (z ang. dowloadable content) to dla mnie dobre określenie tych paczek które dostawaliśmy przy pre-orderze. Ja myślę, że to kwestia czasu i będzie je można kupić za jakąś kwotę (pewnie około 5$).
Kto Ci broni użyć cracka? Nie od dziś wiadomo, że czasem cracki są konieczne. Na przykład reedycja Max Payna zawierała crack stworzony przez hakerów, jako oryginał ;)
Wczoraj wkońcu upomniałem się do cenegi o moj klucz. Dostałem... War Hero zamiast Vegas packa. Chyba to zgłoszę ;|
Renegade pack na pokładzie...jednak mam niedosyt, mimo wszystko chciałbym mieć wszystkie te packi :D Może ktoś pohandluje kodami?

POSTY POŁĄCZONE

Sorry za posta pod postem, ale pewnie większość z Was zainteresuje to co odkryłem.

Można odblokować w grze wszystkie DLC dotąd wydane (bez Vendetty(!!!), chodzi mi o te packi z preorderów), czyli:
Greaser pack
Made Man pack
Renegade pack
Vegas pack
War Hero pack

WARUNEK!!!
Trzeba posiadać oryginalny choć JEDEN DLC z w/w listy.

Potem służymy się warezem, kolegami, bądź innym źródłem internetowym, aby ściągnąć resztę DLC, których nie mamy, chodzi o pliki.

Sposób odblokowania opiszę na przykładzie posiadania oryginalnego Renegade Pack, dla reszty będzie analogicznie.

Każde DLC składa się z pliku content oraz innych plików np folderu sds etc. Wszystkie te inne pliki z wyjątkiem pliku content (!!!) z pozostałych brakujących nam DLC kopiujemy do katalogu z oryginalnym DLC. Chyba nie muszę dogłębnie tłumaczyć, mamy zrobić tak, by w folderze cnt_renegade znalazła się zawartość z innych folderów z pozostałych DLC, z wyjątkiem pliku content! Potem notatnikiem otwieramy z oryginalnego DLC oryginalny plik content, a następnie otwieramy plik content z dlc, które chcemy dodać i zawartość tekstu między znacznikami <Mounts></Mounts> przenosimy do oryginalnego content także w miejsce tych znaczników. To samo robimy z tekstem znaczników <Content.... </Content>. Zapisujemy, odpalamy grę i cieszymy się ze wszystkich preorderowych packów DLC.

Kto choć trochę bawił się jakimś HTMLem, XMLem albo czymkolwiek innym podchodzącym pod konfigurację da sobie radę.
Z tą wymianą kodami do Packów to chyba nie przejdzie bo kody są jednorazowe
Patrz obrazek:
Obrazek
Cóż, pies ich chędożył jest sroda do dzisiaj nie dostalem DLC do pre ordera. Tak wiec sciagnalem cracka i mam ich tam gdzie swiatło nie sięga, dzieki za cynk.
Obrazek
Bo sam musisz się po niego zgłosić, ja napisałem wkońcu w niedziele czy mi łaskawie dadzą ten dodatek. Na drugi dzień miałem już kod, probolem stanowi to że nie jest to Vegas Pack, tylko War hero, a miał być ten pierwszy. Ogółem to ja sam też już gram na piracie, wole nie ryzykować ze steamem. Zresztą, oryginał jest taki niedorobiony że byłem zmuszony odpalić piracką machinę.
Sranie w banie.

4 maile wysłałem do gram.pl mowili ze jak cenega im przysle czyli w zeszly wtorek potem do wczoraj i ze bedzie ten kod w "moich zamówieniach". Oczywiście gówno prawda. (nie, nie winie gram.pl do nich zastrzezen nie mam, mimo że [przez dystrybutora] nie wywiązali sie z zawartej umowy).

probolem stanowi to że nie jest to Vegas Pack, tylko War hero, a miał być ten pierwszy. Ogółem to ja sam też już gram na piracie, wole nie ryzykować ze steamem. Zresztą, oryginał jest taki niedorobiony że byłem zmuszony odpalić piracką machinę.

Eh, brawda brachu prawda
Obrazek
Goose napisał(a):
Sranie w banie.

4 maile wysłałem do gram.pl mowili ze jak cenega im przysle czyli w zeszly wtorek potem do wczoraj i ze bedzie ten kod w "moich zamówieniach". Oczywiście gówno prawda. (nie, nie winie gram.pl do nich zastrzezen nie mam, mimo że [przez dystrybutora] nie wywiązali sie z zawartej umowy).

probolem stanowi to że nie jest to Vegas Pack, tylko War hero, a miał być ten pierwszy. Ogółem to ja sam też już gram na piracie, wole nie ryzykować ze steamem. Zresztą, oryginał jest taki niedorobiony że byłem zmuszony odpalić piracką machinę.

Eh, brawda brachu prawda

Ja dziś kod dostałem, ale wysłałem maili z 15 od zeszłego tygodnia...
To takiego wała, wyszedłem na tym i tak lepiej, wot.
Obrazek
moze niekturzy z was za puzno zamowil i sie nie zalaali bo na gram pisalo ze ilosc ograniczona ja dostalem dzis patrzcie w mojch zamowieniach tam jest przy zamowieniu klucz od gram.pl :)
Polecam słownik.

Wracajac do tematu, to po grzyba mi wciskali kit ze dostane DLC zanim zamówiłem pre-ordera hm ? :] zresztą to i tak śmieszna rekompensata.
Obrazek