Darmowa strona WWW/forum

Na czym mogę założyć darmowa stronę WWW, bloga, forum...?
0% (0)
0% (0)
0% (0)
0% (0)
0% (0)
0% (0)
0% (0)
0% (0)
0% (0)
100% (5)
Liczba głosów: 5
Cześć!
Planuję założyć sobie swoją stronkę, forum lub nawet bloga. Ale nie chcę od razu robić tego na płatnym serwerze, pisząc HTML/PHP. Najpierw sprawdzę, czy w ogóle to ma sens! Lecz nie wiem, gdzie mogę założyć taki teścik. Jeśli wiecie coś o tym, piszcie proszę linki do takich darmowych generatorów i kreatorów stron WWW, forów, blogów...

Z góry dzięki,
Pozdrawiam,
Rnaki :mrgreen:

PS Najpierw zerknijcie w ankietę :)
Osobiście polecam CBA.pl. Mało reklam, a strony nawet chodzą, jak należy.
Jak Kevin CBA.PL
Nie widze na dzień dzisiejszy lepszej oferty.
Może yoyo.pl ale tam reklamy nie dają żyć podobnie jak na prv.pl
Obrazek
Dzięki wielkie, sprawdzę każdą propozycję.
No ale nie krempujcie się i wbijajcie dalej :)

Edit:

Grisha, Kevin - czy w cba.pl należy znać język programowania (PHP, HTML itp.)?
Również polecam CBA.PL
Założyłem już kilka for w tym serwisie i jestem zadowolony ;-)
muore il bandito, la mafia vive
Grisha napisał(a):
Może yoyo.pl ale tam reklamy nie dają żyć podobnie jak na prv.pl

Nie tylko reklamy, w przypadku yoyo.pl uciążliwe są bardzo częste awarie serwera, przez co strona może być niedostępna przez wiele dni oraz mozolne działanie. Zresztą przypadłość ta dotyczy większości darmowych hostingów.
Nie polecam także wymienionego w ankiecie hostingu vgh.pl, główny powód to brak dostępu do FTP i bazy danych, co bardzo mocno organiczna jego funkcjonalność (tylko skrypty z instalatora, małe możliwości dokonywania zmian na stronach itp.). Ja korzystałem kiedyś z Orgfree.com (obecnie nie działa) i cba.pl Na początek cba wystarczy, jednak do poważniejszych stron polecił bym tylko dobry płatny hosting.

Rnaki napisał(a):
czy w cba.pl należy znać język programowania (PHP, HTML itp.)?

Nie, jeśli będziesz korzystał z "gotowych" skryptów. I nie tylko w cba. Większość hostingów oferuje instalator popularnych skryptów for, blogów etc. Także ich ręczna instalacja jest prosta (w razie braku danego skryptu w instalatorze).
Dziękuję, a więc postanowiłem - cba.pl!

Temat do archiwum.