czy da się zrobić swoje skiny

pytanie takie jak w temacie Czy da się zrobić skiny ludzi i ich ubrań.
Jeśli tak to za pomocą jakiego programu (proszę podawać link(i) z programami freeware)
Obrazek
Tak, da się to zrobić. Co do programu to najlepszy byłby GIMP. Jak zamierzasz spytać jak tego dokonać to będziesz musiał otworzyć plik ze skinem w tym edytorze i go zedytować. Skiny masz w folderze MAPS, tak jak resztę tekstur z gry
próbowałem już tak robić, ale mi nie wychodziło ubrania były koślawe i źle ułożone np. krawat gdzieś na ramieniu był a nie na środku. A nie ma takich programów, że np. w 3d wyświetla postać ty ją przerabiasz a potem np. konwertuje ci do pliku 2d (płaskiego) np. *.jpg
Obrazek
coś to dziwnie robisz... bo jeśli masz teksturę garnituru widzisz gdzie jest kołnierz i malujesz krawat to jak ma on być na ramieniu? Jeśli Ci chodzi o nowe tekstury to polecam gimp. Jedna warstwa oryginał druga ta co nakładasz i warstwy po 50% przezroczystości. I nakładasz równo kołnierz do kołnierza rękaw do rękawa nie tak że hop siup wkleisz jakiś garnitur i będzie pasował jak ulał. Sam ostatnio z tym robiłem i się mi udało. Także kołnierz do kołnierza rękaw do rękawa to samo ze spodniami. Wyznacz sobie punkty czyli prawa nogawka równo z nową teksturą prawej nogawki i itd. itd. Działa na pewno.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Aby działało to oczywiście zapisuj pliki jako .bmp

Tylko tak informacyjnie napisałem.
dużo z tym roboty (roboty nie ale czas pochłania) jak ktoś ma czas to może sobie siedzieć u mnie z nim trochę kiepsko
Obrazek
Nikt nie mówił że tworzenie modyfikacji trwa kilka godzin czy minut.W takim razie temat do kosza.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I