Czarny Ekran

Piszę już drugi temat, dziwne, ponieważ dziś jeszcze kupiłem grę Mafia 2, wszystko śmigało OK, czyli w sam raz, następne założyłem pierwszy temat, w którym opisałem, że wywala mi błąd w 4 rozdziale, następnie wyskakuje do pulpitu.
Teraz mam drugi błąd a mianowicie po włączeniu gry w Steam, włącza mi się pierwsza reklama z gry czyli Nvidia PhysX, po 2s, może 3s nawet wyskakuje mi czarny, mały ekran, który istnieje na pulpicie około 1s i szybko znika. Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.
Może miał ktoś już taki problem i spróbuje pomóc ?
Komputer mam dobry, czyli chodzą mi wszystkie gierki na max detalach. Nie będę się rozpisywać jaki mam sprzęt itp. Gra jest oryginalna.
Czekam na odpowiedź.
Z góry pozdrawiam.
Mam nieco podobny problem, ponieważ również uruchamiam grę przez steam. U mnie jednak jest chyba jeszcze gorzej, po kliknięciu na ikonę gry ku jej uruchomieniu, wyskakuje początkowo czarny ekran (jak to w większości gier na początku uruchamiania) tylko, że nic po za nim, bo chwilę po tym wywala mi grę i jestem w punkcie wyjścia ----> PULPIT :-/
Re-Install, już jest wszystko dobrze.
W takim razie też spróbuje Re-Install, napisze jak będzie po wszystkim . Ale odpowiadajcie, co może być tego wszystkiego przyczyną, bo nie wiadomo czy reinstall coś da :/