Co zmienić by zagrać w Mafię 2

Witam!

Mój komputer:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+
1gb RAM Kingston
GeForce 8500GT

Chciałbym wiedzieć co powinienem zmienić by cieszyć się płynną Mafią 2 w 1280x1024 na możliwe najwyższych detalach. Czy wystarczy dorzucić 1gb RAMu i wymienić kartę na GeForce 9800GT? Wtedy pewnie zmieściłbym się w 500zł, byłoby to w sam raz na mój budżet :mrgreen:
Procesor strasznie ograniczałby 9800. Kup lepsze chłodzenie i spróbuj go podkręcić.
A moglibyście jakieś inne karty zaproponować? Może ktoś spróbuje się wypowiedzieć :roll:
Radeon 5670, Radeon 4670, GF 9600GT. Ważne jaki masz zasilacz, bo może być również do wymiany. Do tych kart powinien wystarczyć np delta 350w (koło 50 zł na allegro).
Obrazek
Ale czy z tymi kartami mogę liczyć na płynną grę z dużymi detalami? Bo na tym co mam w 800x600 chodzi, ale niemiłosiernie się zacina. W sumie byłem zdziwiony, że w ogóle zadziałało. Dzięki temu mam nadzieję że małym kosztem nacieszę się Mafią :-P

edit: Sprawdzałem ceny w znak.pl i za podobną kwotę można mieć już 250gts... Czy to jest o wiele lepsza karta? Z tego co widzę ma większe taktowanie... Czy między kartą z 512mb a 1gb w Mafii odczuję dużą różnicę?
Wszystko zależy od rozdzielczości i jak sprzęt będzie ze sobą współpracował. Najwydajniejszy z tych 3 jest Radeon 5670. Na wysokich rozdzielczościach maksymalnych ustawień nie uciągnie, ale na 1280x1024 tak (bez physyx, ewentualnie bez AA)

Racją jest, że procesor masz słaby i lepsze karty będzie ograniczał. Można zawsze kupić np. radeona 4850 który jest wydajny w cholere, ale i tak wykorzystasz go w 50%. Też w ciągu miesiąca zmieniam kartę właśnie na Radeona 5670. Tyle że ja mam Pentium 4, ale mam w planach kupno C2D
Obrazek
Taką mam rozdzielczość monitora, nie mam panoramicznego więc mi w zupełności wystarczy... Zatem chyba jednak pogram w Mafię jeszcze w tym roku xD Dzięki za trochę informacji ;-) To prawda że ATI lepiej współpracują z prockami AMD niż Intela?

edit:http://znak.pl/index.php?cid=143&scid=5202&sort=price&order=ascending

A którą z tych kart byś wybrał? Jest sens kupować te najdroższe?
Weź tą http://www.ceneo.pl/5049932. Nie warto brać wersji 1gb. Widziałem test w którym porównywali wersję 512mb i 1gb. Wydajność IDENTYCZNA. Co do tej współpracy to nie sadzę. Może kiedyś tak, ale teraz wszystko to i tak jeden kit. Jeśli chodzi o mnie to możesz śmiało brać

Zobacz ja chodzi i na jakich ustawieniach. Tylko że nagrywane frapsem więc z 20 fps mniej ;)
Obrazek
Jeśli dokupię pamięć, co jest oczywiste no to chyba będzie działać porównywalnie. Procek 4200 Chyba nie jest dużo gorszy od twojego 5000?
To nie jest mój filmik ;) Jeśli dobrze kalkuluje to ty masz 2,1 ghz na rdzeń, a on ma 2,5. Więc różnica jest, ale da rade ją przeboleć ;) Jak dokupisz 2gb ramu to będzie chodzić tak jak na filmiku ;) (znaczy szybciej, bo na filmiku jest spowolnione przez frapsa)
Obrazek
Trochę poczytałem o tej karcie, podobno nie jest jakaś super wydajna... Niby lepsza jest 4870, cholera sam już nie wiem, jest mnóstwo tego sprzętu i każdy podobny!
Też o niej czytałem. Porównują ją do kart o wiele mocniejszych, których i tak twój komputer nie wykorzysta. Po za tym te inne karty są prądożerne strasznie, więc wiąże się to z wymianą zasilacza na dość mocny (100-200zł). Ja kupuję właśnie tą bo mi w zupełności wystarczy, a po za tym nie mam kasy na zasilacz.
Obrazek