Co was ciagnie do gry Mafia 2

Witam zakladam ten post z czystej ciekawosci

Mnie np. ciagnie do tej gry przedewszystkim dlatego ze jestem fanem gier oraz filmow gangsterskich, drugi powod to mafia czesc pierwsza bardzo mi sie podobala zagralem pierwszy raz w ta gre jak mialem jakies 12-13 lat i mi sie bardzo podobala hoc nie znalem jej dokladnego znaczenia i fabuly ;> poraz drugi gralem w nia jakies 5-6 lat pozniej czyli wszystko bylo zrozumiane w 100% i tak dalej ;>, a pozatym lubie bardzo realistyczne gry. Co do drugiej czesci mysle ze bedzie rownie dobra jak pierwsza wiem ze bedzie bardzo dobrze dopracowana 2k Games jest bardzo dobra firma ktora nie wypuscilaby na rynek niedopracowanej gry tak jak zrobili to tworcy Gta 4. Ja napewno kupie oryginala nie wiem jak wy :)
Mam zrozumieć, że po raz pierwszy zagrałeś w Mafię w zeszłym roku? :lol:
Do Mafii II ciągnie mnie jedna rzecz: Mafia I.
Mafia II jest kontynuacją przecudnej gry, będącej na wskroś realistyczną (jak na tamte czasy) i świetnie wyreżyserowaną.
Jeżeli przez ładnych parę lat, Mafia była w stanie trzymać w ryzach pozostałe gry tego typu, to Mafia II z pewnością powtórzy ten sukces.
O dopracowaniu gry nie ma co się martwić - 2K powiedziało, że silnik gry jest bardzo potężny, tak więc nie powinni szczędzić detali, ani innych usprawnień gry.
Gra może jedynie być lepsza! :-D
AMEN!
Obrazek
XtravaganZa napisał(a):
...Do Mafii II ciągnie mnie jedna rzecz: Mafia I...

Mnie też.A po za tym to fabuła, strzelaniny i troche te stare samochody ;-) .
"Wole żyć w pidżamie niż umrzeć w garniturze..."

Leo Galante
Można powiedzieć, że u mnie j.w. :P Ciągnie mnie Mafia I i chęć odczucia na własnej skórze tego klimatu. Bo nawet nie chodzi już o mechanikę, grafikę, samochody... Klimat, klimat i jeszcze raz klimat!
http://gameplay.pl/barth89 | https://www.facebook.com/barth89pl <-------- ZAPRASZAM :)
Mnie do Mafii II przyciąga ogromnie klimatyczny świat, jaki posiada, niestety, niewiele gier. Poza tym lubię pojeździć czymś, co nie będzie miało tony spoilerów, 50kg butli z podtlenkiem LPG i 30 calowych obręczy ze spinnerami ;-)
Mnie ciągnie to, że już się naoglądałem wielu różnych filmików na temat tej gry, przeczytałem wiele artykułów na ten temat. Mafia I była świetna i bardzo "dorosła" jak na swój gatunek. Wzbudziła we mnie wielkie wrażenie. Poza tym, będzie jakiś godny konkurent GTA 4. No i tak szczerze to lubię klimaty Ojca Chrzestnego (film) i ogólnie tematyka rodzin mafijnych mnie kręci. Co tu dużo pisać, warto czekać ;)
Live or die - make your choice...
Mnie (jak wielu tutaj) do Mafii II przyciąga pierwsza część. Gdybym nie grała w Mafię I, to wcale nie wiedziałabym o drugiej. Poza tym do drugiej Mafii przyciąga mnie klimat ;) Te garnitury, i cudne kapelusze ;) Suuuper. Samochody w Mafii I też mi się podobały, i chcę takimi pojeździć w Mafii II
Mam nadzieję, że ładna grafika nie przyćmi fabuły i klimatu ;-)
Obrazek
Kevin napisał(a):
lubię pojeździć czymś, co nie będzie miało tony spoilerów, 50kg butli z podtlenkiem LPG i 30 calowych obręczy ze spinnerami ;-)

Mam rozumieć, ze na co dzień właśnie takim czymś jeździsz? ;-) Chętnie się zamienię.

A wracając do tematu, mnie do mafii, jak większość ludzi, przyciąga ten niepowtarzalny klimat jakiego niejedna gra starej dobrej Mafii może pozazdrościć. Dziś w nowych produkcjach liczy się tylko żeby były jak najbardziej "wypasione" (jak auta Kevina :-P ) a tym kosztem niestety zapomina się o grywalności. Ale wierzę, że Mafia 2 oprócz tego, że pewnie też będzie "wypasiona" to nie zapomni o najważniejszym, czyli klimacie i właśnie grywalności.
Obrazek
Obrazek
Mnie do Mafii 2 przyciąga klimat i (moim zdaniem) świetna fabuła tej gry :)
Także artykuły, które na ten temat przeczytałam i trailery jakie obejrzałam ;)
Muszę też przyznać, że samochody tamtych czasów i to jak się wtedy gangsterzy ubierali :)
Do Mafii II ciągnie mnie przede wszystkim tematyka tej gry, czyli 'gangsterka' i cały klimat związany z takimi właśnie organizacjami przestępczymi, jak i świetnym klimatem Ameryki tamtych lat. Dodatkowo oczywiście Mafia I ponieważ to ta gra sprawiła, że wszyscy tutaj czekamy na dwójkę. Nie ukrywam również, że bardzo liczę na co najmniej równie świetną linię fabularną w dwójce, po tym co zaprezentowała nam jedynka poprzeczka jest ustawiona rzekłbym bardzo, ale to bardzo wysoko. To chyba tyle z najważniejszych rzeczy :-)
Obrazek
Mafia II? Głównie dlatego iż pierwsza część to gra wszechczasów :-)
A reszta? Zobaczy się jak wyjdzie
Tak, największym bodźcem który ciągnie do tej gry jest jej poprzednik. Który chciałbym przypomnieć, w programie Hyper nie pamiętam w którym roku ale zajął pierwsze miejsce wg. grafiki :) Walczył z takimi grami jak choćby GTA które cieszy się także dużą popularnością.

Mimo iż na moim kompie mafia ta nie zostanie uciągnięta, płytka w domu się znajdzie a grać będę u bratanka ;) Więc żadna strata.
Obrazek
Say Hello, to Mr. Tommy †
Mnie najbardziej ciągnie to że Mafia 2 będzie wzorowała się na Mafii. To znaczy że by były tam takie rzeczy jak: Bardzo dobry klimat,dobra fizyka jazdy samochodem, oraz wciągająca fabuła.
I na pewno się nie zawiodę

:-o :-) :mrgreen:
"Pewnego razu moi koledzy przynieśli mojej mamie zakupy wiecie dlaczego..???
Z wyrazu SZACUNKU (Chłopcy z Ferajny)
Od czasu ukończenia pierwszej części, od razu miałem ochotę na sequel. Poza tym w Mafii 2 będzie Henry Tomasino, mój namber łan :-P
muore il bandito, la mafia vive
Do gry Mafia 2 przyciąga mnie głownie to, że jest kontynuacją jednej z najlepszych gier w jakie miałem okazję zagrać. Po za tym screeny oraz filmiki ukazujące wspaniałą oprawę graficzną, system walki wręcz wykorzystujący elementy otoczenia oraz klimat.