citybars - problem

Mam problem z tym modem. Ściągnęłam z tej strony. Przeczytałam posta "masz problem z modem - przeczytaj" czy jakoś tak i zrobiłam wszystko wg instrukcji a przynajmniej tak mi się wydaje. W zasadzie w FR po zainstalowaniu nic się nie zmienia. Chyba, że można wchodzić do określonych budynków (jeśli tak to proszę o napisanie jakich). Nie mogę wejść nawet do baru salieriego. Co może być nie tak?
Obrazek
A czy przed zainstalowaniem moda użyłaś programu Mafia Data Xtractor?
Obrazek
Nie.
Mam go ale nie wiem jak użyć.
Pomożesz? ;-)
Obrazek
Wcale nie trzeba używać MafiaDataXTractor... ;-)
Pomocy szukaj tu:
masz-problem-z-modem-najpierw-przeczytaj-to-t31.html
instalacja-dodatkow-t382.html (3 post)
Włącz program Mafiadataxtractor,później wybierz opcje select all,a następnie Extract,teraz trzeba trochę poczekać aż wypakują się wszystkie pliki,dopiero po tym zabiegu wgraj citybars.

PS:Blitzkrieg byłeś szybszy :-P
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
OK> Biorę się do pracy :mrgreen:
Ślicznie dziękuję.
Obrazek
Do instalacji modów tak naprawdę nie potrzeba wypakowywać wszystkich plików, zaśmiecając katalog gry. To jest jakaś plotka. Mafia jest tak zbudowana, że wystarczy utworzyć foldery o potrzebnej nazwie, np. maps, models, sounds, missions i tam wkleić pliki modu. A chyba najprościej jest pobrać mod z ''pobieralni'' MT, gdzie mody mają gotowy instalator i wystarczy tylko kilka kliknięć i nie mamy ryzyka, że coś źle wkleimy ;-)
Tak jednak jak komuś zależy na czasie nie będzie bawił się w szukanie potrzebnych plików do rozpakowania,podałem metodę najprostszą.A jeśli chodzi o mod to zgadzam się najlepiej pobrać z downloadu MafiaTown.
Andre napisał(a):
A jeśli chodzi o mod to zgadzam się najlepiej pobrać z downloadu MafiaTown

Tak też zrobiłam :-)
Teraz czekam aż się rozpakuje. Mama nadzieje że wszystko zadziała. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.
Obrazek
Andre napisał(a):
Włącz program Mafiadataxtractor,później wybierz opcje select all,a następnie Extract,teraz trzeba trochę poczekać aż wypakują się wszystkie pliki,dopiero po tym zabiegu wgraj citybars.

Już wiele razy to poruszałem - po co tak robić?
Z tego co mi wiadomo, to żeby mafia wczytywała pliki z folderów musi być podmieniony plik rw_data.dll Uruchamiając po raz pierwszy Mafia Data Xtractor'a program podmienia ten plik, pytając czy zrobić kopię zapasową. Nie trzeba wypakowywać plików. Przynajmniej u mnie tak jest.
Obrazek
ewuria napisał(a):
Nie.
Mam go ale nie wiem jak użyć.
Pomożesz? ;-)

Mafioso napisał(a):
Już wiele razy to poruszałem - po co tak robić?

Poprosiła aby ktoś jej wytłumaczył jak obsługuje się ten program,więc napisałem.
Andre napisał(a):
wytłumaczył jak obsługuje się ten program

dopiero po tym zabiegu wgraj citybars.

Ode mnie - zabieg niepotrzebny, tylko zaśmiecanie dysku. Powinno wystarczyć tylko zainstalowanie modu,