CityBars Mod v1.0 - Problem i pytanie.

Siemka wszystkim ;) Ściągnąłem CityBars Mod v1.0 i nie wiem gdzie go zainstalować (żeby nie było czytałem inne tematy ale dalej nie rozumiem). Mógł by mi ktoś jak krok po kroku zainstalować tego moda albo dać link do instrukcji?
P.S Jak się usuwa mody wystarczy z katalogu gry usunąć wszystkie pliki oprócz savegame??
Wszystko co masz w folderze z City Bars modem wklejasz do katalogu z grą Mafia.
Jak chcesz usunąć, to wywalasz wszystkie nowo utworzone foldery (models, missions, maps i coś tam).
Upewnij się czy masz zainstalowany RW_data.dll - trzeba mieć zmodyfikowaną wersję tegoż pliku, aby gra wczytywała nowe pliki.

Kiedyś był taki temat, gdzie napisałem krok po kroku:
Nie wiem czy to pomoże ale napiszę co masz zrobić krok po kroku.
1) Używasz MafiaDataXTractor w celu wypakowania plików
2) Pobierasz CityBars Mod i uruchamiasz instalatora.
3) Gdy instalator się spyta o folder docelowy, w którym mod ma być zainstalowany, wybierasz np. C:System\Program files\Mafia
4) W tej chwili, wszystkie pliki modu powinny być w grze.
5) Puść Mafię i sprawdź.
Obrazek
XtravaganZa - Ściągnąłem ten cały edytor ,nie było żadnego komunikatu czyli wszystko powinno działać. Wchodzę w swobodną jazdę ale nic tam nie ma ;(
Jeżeli modyfikacja zawiera instalator to wystarczy zainstalować MOD w folderze z Mafią. Czyli tak jak pisał Xtravaganza, wprowadzasz w instalatorze docelowy folder gry Mafia (C:/Frogram Files/Mafia). Po co ci jakieś edytory? A no i jeżeli City Bars po zainstalowaniu ma swoją odrębną ikonkę to wtedy klikasz na nią, nie na Mafię. Jeśli nie to przeszukaj wszystkie tryby Free Ride w mieście.
muore il bandito, la mafia vive
Też go sobie pobrałem. Zrobiłem tak jak każecie , włączyłem Mafię i masakra. Włączam SJ chcę wybrać samochód a zamiast nazw samochodów są jakieś literki i cyferki przypominające nazwy plików . Mało tego. Ładuje się SJ i pod koniec ładowania nagle się Mafia wyłącza. Usunąłem te foldery czy co tam jak kazał XtravaganZa i na szczęście wróciło prawie wszystko do normy. Gra działa , ale potraciłem utworzone wcześniej profile gracza. Dziwne to jest bardzo.
Salieri Cię dorwie
Mnich napisał(a):
Jeżeli modyfikacja zawiera instalator to wystarczy zainstalować MOD w folderze z Mafią. Czyli tak jak pisał Xtravaganza, wprowadzasz w instalatorze docelowy folder gry Mafia (C:/Frogram Files/Mafia). Po co ci jakieś edytory? A no i jeżeli City Bars po zainstalowaniu ma swoją odrębną ikonkę to wtedy klikasz na nią, nie na Mafię. Jeśli nie to przeszukaj wszystkie tryby Free Ride w mieście.

Zainstalowałem mod w głównym katalogu z grą, nie ma żadnej odrębnej ikonki są tylko pliki Missions i reszta. Jak mam przeszukać wszystkie tryby FreeRide jak jest tylko jeden?

Sory, ale od nie dawna gram w Mafię więc jestem ciemny w te klocki :(
Mówiąc tryby Free Ride mam na myśli : City Small i City Daytime.
muore il bandito, la mafia vive
Już rozumiem w czym problem, a przynajmniej taką mam nadzieję.
Badzio, niech zgadnę, nie przeszedłeś jeszcze całego wątku fabularnego? ;-)
Ten mod działa tylko w trybie "Swobodna jazda - duże miasto", który odblokowuje się gdzieś pod koniec gry. Aby pobawić się tym modem, musisz przejść całą grę, albo ściągnąć save 100%.
Blitzkrieg1410 - Grę przeszedłem całą (teraz przechodzę z modami)
Mnich - thx o to mi chodziło, działa :D