City Bars Mod we wszystkich trybach FR

Jak w temacie - co musiałbym zrobić, żeby City Bars Mod działał w nocy i w małym mieście ? Jakiego programu (oraz komend) użyć w tym celu ?
Niestety city bars mod jest stworzony tylko dla jednego trybu, musiałbyś edytyować pliki w folderze missions
jakimś programem ,który zajdziesz napewno w plikach naszego forum. :->
Obrazek
Ale dokładnie którym ? DCED, BSV czy ME ? Ma ktoś jakiś pomysł ?
Żeby wejść do budynków to musisz plik kolizyjny wkleić do wszystkich misji tych co mówisz. Czyli tree.klz.
Potem Mafia world edytorem sprawdź nazwę któregoś budynku który został dodany przez city bars. O ile dobrze pamiętam wszystkie budynki dodane były jako jeden model.... i popatrz na jakich leży współrzędnych. otwórz np. freeride noc dodaj ten właśnie model i o tych samych współrzędnych. To zapewne nie wszystko ponieważ kolizje budynku to również model tylko W DCED musisz ustawić by gra używała go jako kolizje i model w tedy jest nie widoczny.(jak to zrobić to nie wiem bo nie próbowałem nigdy tego)

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Dobra jutro się z tym pobawię. Jeszcze jedno pytanie: gdzie trzeba wkleić plik locations.bin, żeby było widać na mapie wszystkie otwarte budynki ? Wrzucałem go do folderu MISSIONS, ale nic nie było widać na mapie.
a nie da się po prostu zmienić nazwy pliku z freeride na freeitaly i krainanoc lub dzień i powklejać te wszystkie w folder missions
Obrazek
Nie, bo wtedy skrypty się pokryją i nawet w noc będzie dzień
Obrazek
Hmm.. a nie da się po prostu zedytować pliku aby "model" nieba był tym "modelem" nocnym, tzn. z teksturą nieba w nocy? Gdzieś musi być to zapisane w scene2.bin, no chyba że inny plik za to odpowiada, ale patrząc na nazwy plików w folderze missions to raczej musi to być w scene2.bin Ale też drugą kwestią jest to czy po zmianie "nieba" będą się świecić uliczne latarnie i światła w autach. To wg mnie by było rozwiązaniem w przypadku nocy, a jak załatwić małe miasto to nie mam najmniejszego pomysłu.
Mnie chodziło o to, żeby właśnie nie zmieniać pór dnia i nocy, tylko żeby był osobno w każdym trybie SJ, czyli:

kozielek97 napisał(a):
a nie da się po prostu zmienić nazwy pliku z freeride na freeitaly i krainanoc lub dzień i powklejać te wszystkie w folder missions

No to chyba masz odpowiedź, City Bars we wszystkich trybach bez zmiany dnia i nocy.
Czyli po kopiuj pliki z folderu freeride do folderów freekrajina, freekrajinano, freeitaly, freeridenoc
Moj sposób sprawdzałeś ? jeśli by to było takie łatwe to City bars byłby w wszystkich trybach. Zmiana nieba przyciemni grę ale nie masz świateł chyba że sobie wszystkie skopiujesz do tej misji. Gra wędzie ścinać ponieważ w nocy jest użyty occluders czy jak to się tam pisze -chodzi o sektory żeby gra uruchamiała to co widzisz a nie wszystko... a światła ścinają grę.

@robertRobin88 A o sposobie podrzuconym przez dosię co powiesz?

edit//

Dean Martin napisał(a):
gdzie trzeba wkleić plik locations.bin, żeby było widać na mapie wszystkie otwarte budynki ?

Chodzi mi o to, żeby były zaznaczone na mapie.

wiadomo Ci coś na ten temat ?
@UP: Zaznaczyć na teksturze mapy Lost Heaven
Ja pytam o to, gdzie wrzucić plik locations.bin. Zaznaczanie raczej nie wchodzi w grę, bo nie znam położeń wszystkich obiektów.
Jeśli chcesz to zrobić w inny sposób to nie dasz rady. Nie będzie to takie jak chcesz. locations.bin nie wrzucasz nigdzie to masz do programu.A jak chcesz zaznaczyć? z tego co pamiętam w citybars była dostępna mapa i wszystko było na niej zaznaczone gdzie co jest.