Broń biała

Mimo wszystko BBat według mnie powinien się pojawić. Tłuczenie oprychów tylko pięściami to za mało.
muore il bandito, la mafia vive
Nie cytuj posta wyżej - M.

Zgadzam się. Mafia II bez broni białej? Wielka szkoda. Teraz pykam od nowa w Mafie i misja z Sarah to ostatnio jedna z moich ulubionych :-P No cóż .. do premiery 23 dni już niedługo pre-order zamawiam a tu takie rzeczy ujawniają..
Obrazek
Hmm może po prostu twórcy zdecydowali ,że dopracują walke wręcz do perfekcji (dużo o niej mówili) ,a np. kij bejsbolowy odrzucą. W sumie musieliby tworzyć z 3-4 razy więcej skryptów walki jeżeli chcieliby żeby wyglądało to tak jak przy walce na pięści.
Fan of Tommy Gun :D
Miejmy nadzieję że tknie ich sumienie(na 99% nie dorobią broni białej)albo niech zrobią nam niespodziankę.
"Wychowany na twoich słowach dopadnie cię morderca."-Pablopavo
niespodzianka była by czymś dziwnym, bo jak wiadomo już pewien serwis gral w Mafię 2 - pełną wersję gry. Niestety nie mogą za dużo opowiedzieć, póki co, ale kto wie, teraz wystarczy czekać i czekac, napierw na demko, i sprawdzic gre, grafike itd, a potem czekac kilkanascie dni na przedpremierową reklamę gry, gdzie będzie opisane już bardzo bardzo dużo.
http://www.myspace.com/thorbdg

zapraszam.
Ale weźcie pod uwage, że w Mafii praktycznie nie używało się broni białej, więc pewnie dlatego twórcy z tego zrezygnowali. Mi to nawet pasuje, bo wole dopracowana walke wręcz niż głupie machanie kijem.
Jak to się nie używało? Obicie komuś pyska, aby był cicho i np. nie mieszał się do interesów, to jest argument, a do tego nie trzeba zabijać tylko dać lekcję.
Pamiętaj że mafia to nie tylko koleś z Thompsonem który idzie bezkarnie ulicą i nagle zaczyna strzelać do ludzi. Morderstwa załatwiało się również w cichy sposób, w wąskich uliczkach albo ciasnych pomieszczeniach podrzynano gardła ofiarom.
Tak więc według mnie, broń biała jest bardzo potrzebna.
mnich, chodziło mi o grę (pierwsza część), a nie realia;)
A misja "Impreza Koktajlowa", "Lepiej do tego przywyknij", "Odwiedziny u bogaczy" to co?
Używało się broni białej, nawet było trzeba używać ze względu na głośność broni palnej.
Jeśli jakąś misje przeoczyłem to dajcie znać ;-)

EDIT:// Dzięki Mnich będę pamiętał ;-)
Soldi napisał(a):
mnich, chodziło mi o grę (pierwsza część), a nie realia;)

No tak, troche inaczej to odczytałem, zwracam honor ;-) Niemniej jednak mam troche racji.
Dosia, zapomniałeś o Hotelu Corleone w misji "Dziwka", tam był nożyk którym można było zabić wszystkich po cichu.
Dosia, no ok, ale i tak mało tego, jeśli chodzi o ogół. Jakby lepiej rozwinęli walkę wręcz, to stawałaby się prawie bezużyteczna. Dlatego też pewnie twórcy z tego zrezygnowali w Mafii 2.

Broń biała mogłaby być w 2, ale jej brak nie jest tez jakimś wielkim minusem.

PS. A w misji "Dziwaka", to gdzie jest ten nożyk?

A nie o tym jest temat - M.