Błąd "Wystąpił błąd z aplikacją Game.exe"

witam, gdy zainstalowalem gre mafie bez zadnych problemow po wlaczeniu gry wyskakuje mi blad:

wystapil blad z aplikacja game.exe

na tym sie konczy i niewiem co dalej zrobic.
mam oryginalna gre mafia kolekcja klasyki ta pomaranczowa z cenegi. system operacyjny windows xp home tez oryginalny. bardzo prosze o pomoc, wydaje mi sie ze moj komputer spelnia wymagania gry(a pozatym gralem juz wczesniej w nia na tym komputerze tylko od kolegi tez oryginalna). :-(

Przeczytaj regulamin, który zaakceptowałeś rejestrując się tu - nazywaj tematy poprawnie - M.
Hmm nie miałem żadnych problemów z tą grą na windows 7. Ale postaram ci pomóc nie jak te chamy. :-/

Ostrzeżenie i ban.
okej wielkie dzieki, tylko ja niemam windows 7 tylko xp home :)
Spróbuj spatchować grę, download na naszym forum, YY niestety trudno mi to powiedzieć ale muszę SPRÓBUJ ŚCIĄGNIJ CRACKA DO MAFII TO POMOŻE !
Odinstaluj i zainstaluj grę!!
the mafiozo gdyby to bylo takie proste to wogule bym tematu nie zaczynal !! ja nawet system z obrazu przegralem i lipa jest dalej to samo!! a co do cracka to sciagnalem wsadzilem tam gdzie zaibstalowalem i dalej to samo
Paweloki sory :-/ ale ja miałem taki sam problem i gdy odinstalowałem i zainstalowałem to było wszystko OK :->
no a u mnie nie jest ok, k***a dzisiaj kupilem ta gre oryginalna i od 3h sie męcze zeby dzialalo ale nie wiem jak zrobic zeby wkoncu zadzialalo !!
zmieniłeś system a zainstalowałeś direx'y i te inn pierdoły...? może masz słaby sprzęt. albo wadliwa płyte... sprawdz u kolegi czy działa

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
Ustawiłeś rozdzielczość? ;-)
muore il bandito, la mafia vive
tak zainstalowalem directa tego co na tej plytce jest i adobe readera tez tego co na plytce jest, rozdzielczosc zmienialem i dalej to samo, plyta na pewno nie jest wadliwa, zero rys nowiutka kupiona wczoraj w empiku z folia na opakowaniu
U mnie było to samo. Po ponownym zainstalowaniu systemu, ten problem się już nie pojawił. W ostateczności możesz spróbować tej metody. ;-)
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
miałem ten sam problem kiedy kupiłem grę, byłem zdruzgotany ale zamiast kontynuj grę i wczytując misję Piła która nie wiem jakim cudem tam była , wybrałem opcje nowa gra też tak spróbuj.
@UP:
paweloki_f napisał(a):
mam oryginalna gre mafia kolekcja klasyki ta pomaranczowa z cenegi.

Czytaj wątek zanim odpowiesz, a zresztą sam dział mówi o jakiej części się tu rozmawia.