Błąd "nie znaleziono XINPUT_3.dll"

Witam mam problem z Mafią 2 po zaintstalowaniu gry i probie uruchomienia wystepuje błąd :

Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono XINPUT_3.dll. Sprobuj zainstalowac program aby naprawic ten problem.

3 razy przeinstalowywalem gre i nic nie dalo pomożcie wczoraj kupilem laptopa i chcialem pograc ...

Pomóżcie
Spróbuj zainstalować najnowszego DirectX'a i zobacz czy pomoże
Najnowsze sterowniki do karty graficznej, directx i powinno pójść.
Zapraszam na http://www.cs-losser.pl - serwery gier Counter-Strike!
Miałem to samo tylko na Windowsie xp , wpisz na googlach XINPUT_3.dll download i ściągnij ten plik i wejdź w folder gdzie masz zainstalowaną gre i wklej ten plik do folderu PC ;)
Ja miałem ten sam błąd z gra NFS:Shift. Tylko, że u mnie, najpierw wyskakiwał xinput, potem jeszcze jakiś ,jeszcze jakiś i jeszcze. Ściągnałem wszystko i wrzuciłem do /system32 i gra działą do dziś ;-) Nie wiem, czy tak samo jest z M2. Może spróbuj napierw tak jak mówił MaJkel - do folderu z grą /pc
Obrazek
O jurass właśnie dobrze że wspomniałeś o tym drugim błędzie bo zapomniałem o nim napisać, damianos6 więc ściągnij ten plik i XINPUT_3.dll i wklej do do folderu pc jak napisałem wcześniej a później możesz mieć błąd o nazwie ''d3dx9_42.dll'' (ja ten błąd miałem po wklejeniu xinput_3.dll więc u Ciebie też to może być) ten plik też będziesz musiał ściągnąć tylko że wklejasz go do folderu systemowego czyli wchodzisz na dysk na którym masz zainstalowanego windowsa później do folderu System i potem do szukasz folderu o nazwie system32 i tam wklejasz ten drugi plik :)