Błąd gry na windows 7

Witam, otóż mam problem, kupiłem dziś gre Mafia z Kolekcji Klasyki. Gra się normalnie instaluje i w ogóle, lecz gdy próbuję ją włączyć wyskakuje błąd
http://www.imagebanana.com/view/71tsq1u4/mafiabd.png
Szczegóły problemu:
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: Game.exe
Wersja aplikacji: 1.0.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 3f004aa7
Nazwa modułu z błędem: Game.exe
Wersja modułu z błędem: 1.0.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 3f004aa7
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 002eb9fb
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= ... cid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Posiadam system operacyjny Windows 7 32 bitowy. Próbowałem bawić się z zgodnością, uruchamianiem jako Administrator ale nic nie pomogło :-/

Z góry dziękuję za pomoc. :]
Spróbuj uruchomić w trybie zgodności , albo ściągnij patch .
Próbowałem coś robić z Zgodnością a gdy próbuje instalować patch wyskakuje mi że gra nie została zainstalowana...
Spróbuj zgodności z XP/98/95.
Uruchom jako administrator.
Nie poskutkuje - odinstaluj i uruchom instalator (Otwórz płytę i wyszukaj "setup.exe") w trybie zgodności z XP.

Nowsze systemy mają to do siebie, że czasem ze starszymi grami nie współpracują - niestety.
Obrazek
Próbowałem już to wszystko zrobić i dalej bez skutku :/
Poczytałem trochę o tym i wygląda na to, że gra po prostu nie współgra i koniec.
Spróbuj zainstalować DirectX'a z płyty. Jeśli nie pomoże - pozostaje emulator Windowsa XP.
Obrazek
Ok, spróbuje a czy jeśli zainstaluje tego DirectX'a z płyty to wcześniej będę musiał usunąć mojego DirectX'a 11?
Ten starszy DirectX nic nie zmieni, ale może akurat doda odpowiednie wpisy do rejestru i gra ruszy :)
Obrazek
Ok, zaraz spróbuje i dam znać czy działa :)

POSTY POŁĄCZONE

Doinstalowałem tego DirectX'a i dalej nie działa :/

Edytuj posty na przyszłość :) //dosia92
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Ja wziąłem i weszłem do configa ustawiłem wszystko na maksa i pokombinowałem z nhancerem.
Patch tak samo mi nie działał,ale uruchomiłem grę.
Cześć wszystkim xD
@ Co to nhancer?
????

Ostrzeżenie +1 - M.
Taki program dzięki któremu można zmienić antyalshing gry na bardzo wysoki. Niestety nie działa z niektórymi grami.
Cześć wszystkim xD
A i ściągnąłem najnowsze sterowniki. Po sterownikach gra hop włączyła mi się :-)
Cześć wszystkim xD