II miejsce - Quiz 2014, I miejsce - Quiz 2013, I miejsce - Quiz 2012, Użytkownik Roku (2009, 2014)
1986
Mam spory problem z kompem, przed chwilą był u mnie fachowiec i rozpoczął skanowanie Bad Sectorów. Powiedział, że skanowanie będzie trwać kilka godzina a nawet cały dzień i noc. Rozpoczął i pojechał. Zostawiłem kompa w spokoju a tu nagle się wyłączył. Skanowanie powinno przebiegać dalej. Proszę o szybką pomoc. Jak uruchomić skanowanie tych sektorów?
gdzie X to litera dysku. Jeśli wyskoczy komunikat, że dysk nie może zostać zablokowany wpisz literę t i naciśnij ENTER - w takim przypadku sektory dysku będą skanowane po ponownym uruchomieniu komputera.
II miejsce - Quiz 2014, I miejsce - Quiz 2013, I miejsce - Quiz 2012, Użytkownik Roku (2009, 2014)
1986
Wcześniej wyglądało to zupełnie inaczej, lecz mam nadzieję, że to co zrobiłem jest prawidłowe Przy okazji wyświetlił mi się taki komunikat : "System Windows zastąpił uszkodzone klastry w pliku 27252 o nazwie \hiberfil.sys." To chyba dobrze?
A i jeszcze jedno, jak mogę teraz sprawdzić czy dysk wciąż posiada te bad sektory?
1986
Przeprowadziłem małe skanowanie tego co dziś robiłem. Odrazu widać, że pomogło Wcześniej miałem chyba tylko dwie linie tych zielonych kratek a reszta czerwone Tak wygląda po naprawie :