Bad Sectory

Mam spory problem z kompem, przed chwilą był u mnie fachowiec i rozpoczął skanowanie Bad Sectorów.
Powiedział, że skanowanie będzie trwać kilka godzina a nawet cały dzień i noc. Rozpoczął i pojechał.
Zostawiłem kompa w spokoju a tu nagle się wyłączył. Skanowanie powinno przebiegać dalej.
Proszę o szybką pomoc. Jak uruchomić skanowanie tych sektorów?
muore il bandito, la mafia vive
Start -> Uruchom, wpisz cmd i naciśnij ENTER.

W wierszu poleceń wpisz
  • chkdsk X: /r
gdzie X to litera dysku. Jeśli wyskoczy komunikat, że dysk nie może zostać zablokowany wpisz literę t i naciśnij ENTER - w takim przypadku sektory dysku będą skanowane po ponownym uruchomieniu komputera.
Wcześniej wyglądało to zupełnie inaczej, lecz mam nadzieję, że to co zrobiłem jest prawidłowe :-)
Przy okazji wyświetlił mi się taki komunikat : "System Windows zastąpił uszkodzone klastry w pliku 27252 o nazwie \hiberfil.sys."
To chyba dobrze?

A i jeszcze jedno, jak mogę teraz sprawdzić czy dysk wciąż posiada te bad sektory?
Dobrze ;-)

Chkdsk raczej już naprawił wszystko, ale zawsze możesz zrobić skan jeszcze raz ;-)
Przeprowadziłem małe skanowanie tego co dziś robiłem. Odrazu widać, że pomogło :-)
Wcześniej miałem chyba tylko dwie linie tych zielonych kratek a reszta czerwone :-P Tak wygląda po naprawie :

Obrazek

Dzięki Mafioso, jesteś niezawodny :-D
Jak proszek "E" :-P Nie ma sprawy.

Jeśli to już wszystko w tym temacie to zamknę go w mafijnym archiwum ;-)
Możesz zamykać ;-)
Wyręczę go ;-)