Aktualizacje

Mam taki problem - regularnie 2-3 razy w tygodniu Steam aktualizuje mi grę. Nie wiem co on takiego tam ściąga, a za każdym razem jest to aktualizacja ważąca ok. 300-400 mega. Jest to dość irytujące, gdyż po włączeniu komputera i próbie uruchomienia gry okazuje się, że muszę czekać nawet godzinę (w zależności od obciążenia serwera Steam) na dokończenie aktualizacji. Czy jest to normalne? Wam też gra aktualizuje się tak często i na taką skalę?
Masz zainstalowanego FreeRide, który modyfikuje plik gui-main.sds, więc Steam uważa, że to jest język angielski którego nie było standardowo. Nic z tym nie zrobisz :-/
Obrazek
Instalowałem kiedyś FreeRide'a, ale go wywaliłem...
Musisz mieć jakiś inny nieoryginalny plik w plikach gry, a dalej tak jak powiedział Soberat. Steam uważa to za stary (niestandardowy) plik.
Obrazek
L.A. - the city of crimes
Wywal plik gui-main.sds i Sprawdź spójność plików na Steamie ;-)
Obrazek
Sprawdź spójność to znaczy?
W Steam klikasz prawym na Mafia 2, właściwości->Pliki lokalne
http://img156.imageshack.us/i/steamspojnoscplikow.jpg/
Obrazek
W okienku Steam'u, zakładce "Biblioteka" kliknij prawym przyciskiem myszy w "Mafia II" i "Sprawdź spójność plików gry".

EDIT: Ach! Uprzedziłeś mnie :-)
Obrazek
Nic to nie pomogło. Jakiś inny pomysł?

Dodam, że wyjątkowo mnie ta sprawa irytuje. Mam pół godzinki wolnego, siadam do kompa, odpalam grę, a tu aktualizacja i 45 minut do końca.
Ściągnij cracka i po sprawie ;-)
Obrazek
Jakiś inny pomysł?

Jeżeli miałoby to pomóc w znalezieniu rozwiązania problemu - aktualizacji zawsze podlega tylko i wyłącznie prawie cały folder "sds_pl" (oprócz folderu "sounds").

Ja ze swojej strony na razie wyłączę opcję włączania Steama przy każdym uruchomieniu komputera i gdy będę chciał włączyć grę, zrobię to po uprzednim odłączeniu kabla od Internetu. Bo te aktualizacje mnie na prawdę irytują.
Jeśli ściągniesz cracka, Steam nie będzie Ci potrzebny do uruchamiania gry, więc zainstaluj go. To rozwiąże twój problem ;-)
Obrazek
no tak, tylko nie po to się płaci za oprogramowanie żeby czynić go nielegalnym i pozbywać się suportu :mrgreen:

Napisz do pomocy, oni zazwyczaj odpisują w ciągu 48 godzin, zapewne znajdą jakieś roziązanie, może jest jakis błąd albo u ciebie w plikach konfiguracji steamu, lub w logach steamu i dlatego ciągle twierdzi że ma błedy.

Przyszło mi coś do głowy.
A może odpal go ręcznie nie przy starcie systemu z opcją "uruchom jako administrator" czasami niektóre programy głupieją i takie odpalenie pomaga.
Ja bym radził przeinstalować grę i tyle
Soldi napisał(a):
Ja bym radził przeinstalować grę i tyle

A od kiedy na steamie da sie gre przeinstalowac?
Jestem Vito. Vito Scaletta.