100% uzycia procesora

Gra mi zamula. Ruchy sa bardzo powolne i nie da sie grac.
Sprzed mam przecietny, ale na ta gre jest raczej wystarczajacy.
Podczas grania uzycie procesowa w menadzerze zadan wzrasta do 100%. To chyba nie jest normalne prawda? Czy to moze byc powodem tego jak ta gra mi chodzi?
I czym spowodowany moze byc wzrost uzycia procesora?
Prosze o pomoc i z gory dziekuje :)
podaj sprzęt bo ja sam mam 100 % użycie procka bo to jest normalne.gra ładuje na raz a kiedy procek to przetworzy to już zależy od niego jaki jest.

Vito & Joe's Adventures -Mod for Mafia I
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual
Core Processor 4000+
2.11 GHz, 2GB RAM
Geforce 8500GT - 512mb

Zastanawia mnie, czy moze zasilacz mam za slaby? 400W, ale firma: Codegen

Pomyslcie, co moze byc nie tak, ze ta gra mi tak wolno chodzi? Nie skacze, nie zarywa, tylko strasznie zamula mi :(
To nie jest grafika do gier. Do tego zasilacz z serii "w każdej chwili może wybuchnąć". I to nie są żarty. Pisałem Ci to w innym temacie.
Czyli piszesz ze mam za slaba karte graficzna i do tego zasilacz tak?
Myslisz, ze jakbym kupil zasilacz tej samej mocy ale innej firmy byloby lepiej z grami? W tamtym temacie poprzednim, ktos wrzucil filmik i widac jak komus chodzi gra o niebo lepiej na takiej samej karcie co ja mam ...
Zasilacz nie ma nic do rzeczy. Ten komputer jest po prostu za słaby na nowe gry, zmiana grafiki nic Ci nie da, bo procesor będzie ją ograniczał.
To musze odinstalowac gre. Szkoda :( Pogram sobie jeszcze raz w mafie I. Dzieki za pomoc i milego grania zycze